X

Ministrul Educatiei Impune Masuri de IMPORTANTA Majora Necesare in Toate Scolile Romaniei

Ministrul Educatiei anunta in mod oficial impunerea unor masuri de importanta majora care sunt necesare pentru elevii din toate scolile din Romania, iar asta pentru ca in noile Legi ale Educatiei se vorbeste in mod expres despre protectia tinerilor fata de profesorii care sunt agresivi la orele de curs, si nu numai.

Ministrul Educatiei vorbeste explica mai jos si in ce conditii sunt protejati elevii impotriva profesorilor care sunt agresivi, si daca sunteti interesati ce fel de protectie le este oferita tinerilor din unitatile de invatamant, ei bine puteti gasi mai jos mai multe detalii cu privire la ceea ce se intampla in acest moment.

“Ministerul protejează elevii de profesorii care sunt agresivi. Măsuri în acest sens au fost introduse în legile educației. În unitățile de învățământ preuniversitar și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale, precum și în cadrul activităților desfășurate în mediul online de unitățile de învățământ preuniversitar.

Sunt interzise discriminările pe criterii de vârstă, etnie, sex, origine socială, orientare politică sau religioasă, orientare sexuală sau alte tipuri de discriminare, inclusiv segregarea școlară prin concentrarea elevilor în anumite spații școlare, săli de clasă, clădiri, structuri, bănci sau activități și comportamente care încalcă sau favorizează încălcarea normelor de moralitate/conduită, în orice formă de manifestare.

Atât ca violență psihologică – bullying, cât și ca violență fizică, precum și orice alte activități sau comportamente care pot pune în pericol sănătatea sau integritatea fizică/psihică ale beneficiarilor primari și ale personalului din învățământ. Sunt interzise, de asemenea, manifestările și propaganda de natură politică și prozelitismul religios.

În unitățile de învățământ preuniversitar și în toate spațiile educației și formării profesionale, precum și în cadrul activităților desfășurate în mediul online de unitățile de învățământ preuniversitar.

Pot fi luate măsuri cu scopul de a proteja anumite categorii vulnerabile de beneficiari, în vederea asigurării dreptului la educație al acestora, în conformitate cu prevederile legale aplicabile, respectându-se interesul superior al beneficiarului. Încălcarea prevederilor alin. (1) se sancționează conform prevederilor art. 205 și art. 208.  Nu constituie segregare școlară următoarele situații: înființarea și funcționarea, în condițiile legii, a unităților de învățământ special.

Constituirea, în situații temeinic justificate, în conformitate cu nivelul de sprijin definit la art. 67, de grupe sau clase cu antepreșcolari, preșcolari sau elevi cu dizabilități și/sau cu cerințe educaționale speciale într-o unitate de învățământ de masă; constituirea de grupe/clase/unități de învățământ preuniversitar formate în aceeași locație sau în locații diferite preponderent sau doar cu antepreșcolari, preșcolari sau elevi aparținând unui grup etnic, în scopul predării în limba maternă a acelui grup etnic sau în sistem bilingv.”

This post was last modified on mart. 2, 2023, 8:39 AM 08:39

Disqus Comments Loading...