X

DSU Romania: Anuntul de ULTIMA ORA dupa Cutremurul din Gorj

DSU Romania a publicat un anunt de ultima ora dupa cutremurul de 4.9 grade pe scara Richter, care a avut loc in Gorj, Oltenia, iar asta pentru ca vrea sa le aduca in atentie romanilor ca serviciile de urgenta sunt in teresn si verifica daca exista probleme generate de el.

DSU Romania explica mai jos exact ceea ce se intampla acum, insa mai mult decat atat, le spune romanilor si de ce nu pot fi trimise mesaje prin RO-ALERT in aceasta situatie, sau in cazul altor cutremure care vor mai avea loc in Romania in viitor.

În urmă cu puțin timp, în Oltenia, Gorj s-a produs un cutremur cu intensitatea de 4,9 pe Richter, la o adâncime de 15 km.

Echipaje operative din județul unde seismul a fost resimțit vor fi trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere.

Informații despre măsurile și modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unui seism, pe website. Reguli de comportare în caz de cutremur.

ATENȚIE! În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora.

Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență).

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute și prin aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

This post was last modified on mart. 20, 2023, 9:50 PM 21:50

Disqus Comments Loading...