X

Lucian Bode ii Anunta pe Romani privind Deciziile de Ultima Ora, Masurile pentru Schengen

Lucian Bode a publicat o noua serie de anunturi extrem de importante pentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca ele vizeaza deciziile luate de catre tara noastra, inclusiv privind Spatiul Schengen, ele fiind extrem de importante, deoarece in final ar trebui sa asigure intrarea noastra in acest sistem atat de important.

Lucian Bode vorbeste mai jos despre faptul ca Romania a investit mult in protejarea frontierelor, si ar trebui sa faca parte din Spatiul Schengen, insa separat vorbeste si despre cooperarea cu Croatia, dar si sustinerea pe care tara ne-o ofera pentru intrarea cat mai curand in Schengen, poate chiar in 2023.

“Centrul operațional de Coordonare al Poliției de Frontieră Române primește aprecieri de la cel mai înalt nivel european. Cu ocazia vizitei în România, i-am prezentat Președintelui Consiliului European, Charles Michel, Centrul operațional de Coordonare al Poliției de Frontieră Române, unul din reperele activității Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea securității europene și pentru controlul și supravegherea frontierei externe a Uniunii Europene.

România contribuie activ la eforturile de consolidare a securității Uniunii Europene și este unul dintre principalii contribuitori în acest sens. Am investit foarte mult și am fost în prima linie a eforturilor de protejare a frontierelor externe și de solidaritate europeană, iar acest lucru s-a văzut de fiecare dată când a fost nevoie de noi. Apărăm integral frontierele României, dintre care aproximativ jumătate sunt și frontiere externe ale Uniunii Europene și contribuim decisiv la instrumentele agreate în comun la nivel european.

Sunt dovezi ale rolului substanțial pe care îl are România la nivel european, fără ca acest rol să aibă, de multe ori, un echivalent în privința drepturilor corespondente. În cadrul discuțiilor avute, i-am transmis Președintelui Consiliului European, Charles Michel, că ne dorim să îndreptăm acest lucru cât mai curând posibil, cel puțin dacă ne referim la aderarea la spațiul Schengen. În acest sens, am reiterat că este foarte important să avem o perspectivă clară pentru atingerea acestui obiectiv în cursul acestui an.

Cooperarea dintre România și Croația în domeniul afacerilor interne este foarte bună. Mă bucur să mă aflu astăzi la Zagreb și să dau curs invitației adresate de către omologul și prietenul meu, domnul ministru Davor BOŽINOVIĆ. Vizita este un prilej foarte bun pentru a consolida relația foarte bună dintre România și Croația pe care am dezvoltat-o în ultimii ani în domeniul afacerilor interne și de a avea un schimb foarte util de opinii cu privire la provocările actuale cu care ne confruntăm.

Dialogul în domeniul afacerilor interne este excelent și se desfășoară la toate nivelurile instituțiilor noastre. Împărtășim viziuni similare și poziționări comune sau foarte apropiate în privința majorității aspectelor ce privesc agenda regională, europeană și internațională.”

This post was last modified on mart. 29, 2023, 4:16 PM 16:16

Disqus Comments Loading...