X

Volodimir Zelenski Vorbeste despre Istoria Razboaielor Rusiei, Puterea Ucrainei

Volodimir Zelenski vorbeste despre puterea poporului ucrainean in cadrul razboiului cu Rusia, si asta pentru ca vorbim despre curajul oamenilor si soldatilor care tin piept atacurilor constante lansate de catre rusi in fiecare zi.

Volodimir Zelenski aduce in discutie inclusiv istoria razboaielor dintre Rusia si Polonia, unul dintre motivele din cauza caruia polonezii sustin atat de puternic Ucraina la ora actuala, si asta nu se va schimba prea curand, dupa cum stiti prea bine multi dintre voi.

“Astăzi, mulți ucraineni purtau vyshyvankas. Este important să ne amintim bogăția care ne unește pe toți. Ucraina este diversă, iar aceasta este puterea noastră și a fost evidentă pe tot parcursul zilei în diferitele modele de broderie.

Dar acum vă rog pe toți să vă amintiți de acei ucraineni care sunt literalmente puterea noastră și apărarea noastră. Mulți dintre oamenii noștri nu purtau vyshyvanka deoarece erau în uniforme militare.

Vă rog acum să vă amintiți de toți cei care luptă pentru Ucraina. Toți cei care se află în misiuni de luptă și la posturi de luptă de dragul Ucrainei. Toți cei care ne antrenează soldații de dragul Ucrainei.

Cei pe care îi cunoașteți personal, cei despre care ați auzit și mii și mii de alții care protejează în egală măsură viața Ucrainei. Vă rugăm să le amintiți acum și să le mulțumiți.

Nu uităm nici măcar o clipă de cei din poporul nostru care sunt ținuți captivi de ocupant. Despre ucrainenii capturați, despre cei reprimați în teritoriile ocupate. Despre cei care se află în orașele și comunitățile ocupate și așteaptă întoarcerea drapelului și a statului nostru.

Trebuie să ne eliberăm tot poporul și tot pământul din captivitatea rusă. Să acționăm împreună, în unitate, având grijă unii de alții și de stat, și să nu ne oprim până nu învingem.

Mulțumesc tuturor celor care mă ajută! Slavă tuturor celor care luptă pentru Ucraina! Veșnică amintire tuturor victimelor tiraniei rusești! Amintire veșnică tuturor victimelor deportării poporului tătar din Crimeea! Glorie Ucrainei!

M-am adresat participanților celui de-al doilea Arc Strategic – un dialog important asupra securității mondiale. Acest forum are loc la o dată semnificativă. La 18 mai 1792, o sută de mii de soldati rusi au trecut granițele Commonwealth-ului polono-lituanian și au invadat pământul acestuia. A început războiul ruso-polonez, ale cărui consecințe ne amintim cu toții.

Astăzi este același dușman. Același scop. Același preț al înfrângerii. Nu avem dreptul să pierdem. Nu avem dreptul să slăbim o clipă rezistența, opoziția. Nu avem dreptul să nu înăbușim răul, să pierdem unitatea aliaților noștri, să depunem armele prematur, să nu luptăm până la victoria finală.

Rusia nu are nevoie de pace, ci de timp pentru noi rachete, un nou plan, un nou atac. Aceasta este formula politicii ruse, neschimbată de secole. XXI ar trebui să fie ultima ei. Mecanismele de implementare a acestui lucru sunt cuprinse în formula de pace ucraineană. Garanții de securitate pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple niciodată.”

This post was last modified on mai 18, 2023, 11:15 PM 23:15

Disqus Comments Loading...