X

AVERTIZARE Meteorologica de ULTIMA ORA, de Vreme SEVERA, a ANM pe 1 Iunie in Romania

Avertizarea meteorologica de ultima ora, de vreme severa, pe care ANM, administratia Nationala de Meteorologie, a emis-o pe 1 iunie 2023 in Romania, aduce in atentia imediata a multor romani o serie de fenomene meteo de intensitate ridicata despre care trebuie sa stim.

ANM explica mai jos faptul ca ploi torentiale in cantitati de pana la 25 l/mp vor cadea in Romania in urmatoarele ore, acestea fiind insotite de descarcari electrice, grindina si intensificari ale vantului, cu aspect de vijelie, astfel ca pana la noapte vremea nu va fi prielnica in Romania.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 01 iunie, ora 12 – 01 iunie, ora 23.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, în vestul Transilvaniei, nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali, Meridionali și de Curbură. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene se vor semnala astăzi, izolat, și în restul țării.

În zilele următoare, vremea va fi instabilă în majoritatea regiunilor.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.  Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.

This post was last modified on iun. 1, 2023, 10:42 AM 10:42

Disqus Comments Loading...