X

Virgil Popescu: Anunt de ULTIMA ORA privind Barajul Kakhovka, Decizii pentru Toti Romanii

Virgil Popescu a facut un important anunt de ultima ora cu privire la barajul Kakhovka, care a fost distrus in cursul noptii trecute, si din cauza caruia au fost provocate distrugeri insemnate in Ucraina, dar deocamdata fara a fi pusa in pericol centrala nucleara Zaporojie, cea mai mare din Europa, ceea ce este o veste buna.

Virgil Popescu vorbeste deasemenea si despre alte fonduri pentru modernizare in Romania, care sunt puse la dispozitia tarii noastre de catre Comisia Europeana, totul ca parte a fondurilor alocate anual pentru tara noastra de catre institutiile europene, si se ofera explicatii pentru modul in care vor fi utilizati.

“Astăzi am participat la ședința, de ultimă oră, convocată de ministrul ucrainean al Energiei German Galushchenko și comisarul european pentru Energie Kadri Simson în urma distrugereii barajului Kakhovka. Am fost informați cu privire la incident, care sunt măsurile care se iau și ce se are în vedere în următoarele ore. Important este că în acest moment nu este pusă în pericol funcționarea sigură a centralei nucleare de la Zaporojie.

FONDUL PENTRU MODERNIZARE! Se fac noi investiții în infrastructura energetică din țara noastră! Tot astăzi am semnat un al treilea contract al cărui beneficiar este Distribuție Energie Electrică Romania S.A. Proiect 3: Subsistem de gestiune a datelor activelor – etapa II – Valoarea totală a Proiectului este de 85.463.820 lei inclusiv TVA, iar data limită prevăzută pentru finalizarea investiției este 30.06.2027.

Valoarea maximă asigurata din Fondul pentru modernizare este de 55.213.947,23 lei, reprezentând 80% din cheltuielile eligibile ale proiectului. Prin implementarea proiectului „ Subsistem de gestiune a datelor activelor – etapa II” va fi realizată digitalizarea reţelelor de distribuţie energie electrică aeriene și subterane pentru 118.505 Km.

FONDUL PENTRU MODERNIZARE! Se fac noi investiții în infrastructura energetică din țara noastră! Astăzi am semnat două contracte pentru realizarea și modernizarea rețelelor de distribuție energie electrică, beneficiarul fiind Distribuție Energie Electrică Romania S.A. Proiectul 1 : Stația de transformare 110/20kv Sibiu Vest, municipiul Sibiu.

Valoarea totală a proiectului este de 70.301.509 lei inclusiv TVA, iar data limită prevăzută pentru finalizarea investiției este 30.06.2025. Valoarea maximă asigurata din Fondul pentru modernizare este de 45.168.571 lei, reprezentând 80% din cheltuielile eligibile ale proiectului. Prin implementarea proiectului „Stația de transformare 110/20kV Sibiu Vest, mun. Sibiu” vor fi realizate investiții în infrastructura energetică pentru asigurarea funcționării în condiții de siguranță, securitate și continuitate a serviciilor de distribuție energie electrică.”

This post was last modified on iun. 6, 2023, 5:36 PM 17:36

Disqus Comments Loading...