X

Intalnire Importanta a lui Nicolae Ciuca cu Grupul de Lucru al Atlantic Council

Nicolae Ciuca, prim-ministrul Romaniei, a avut la Palatul Victoria o intalnire foarte importanta cu grupul de lucru al Atlantic Council, pentru Strategia Marii Negre, iar asta pentru ca s-a vorbit despre importanta strategica a Marii Negre in contextul razboiului din Ucraina.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu grupul de lucru al Atlantic Council pentru Strategia Mării Negre, condus de Richard Hooker.

În cadrul dialogului, premierul a prezentat viziunea României privind importanța strategică a Mării Negre, mai ales în contextul agresiunii militare ruse asupra Ucrainei.

Salutând proiectul de lege bi-partizan introdus de senatorul american Jeanne Shaheen în Congresul SUA, prim-ministrul a oferit detalii privind prioritățile țării noastre în regiunea Mării Negre, atât din perspectivă militară, precum și economică.

Șeful Guvernului a reliefat beneficiile aduse țării noastre de Parteneriatul Strategic România-SUA, care a generat securitate și prosperitate cetățenilor noștri. De altfel, susținerea publică a acestui parteneriat este constantă și poziționează România în rândul statelor europene cu cea mai puternică apreciere a relației trans-atlantice.

Oaspeții americani au fost interesați de modalitățile concrete prin care poate fi consolidat și extins Parteneriatul Strategic România-SUA și au salutat rolul important pe care România și l-a asumat, alături de comunitatea de valori occidentale, în sprijinirea Ucrainei și a poporului ucrainean.

This post was last modified on iun. 7, 2023, 9:25 PM 21:25

Disqus Comments Loading...