X

E.ON: Informare Oficiala IMPORTANTA privind Masurarea Consumului de Electricitate din Facturi

E.ON, unul dintre grupurile principale care furnizeaza energie electrica pentru milioane de romani din intreaga tara, a decis sa ii informeze in mod oficial pe romani cu privire la modul in care se masoara consumul de electricitate, in baza reglementarilor care sunt in vigoare la ora actuala pentru tara noastra.

E.ON explica mai jos faptul ca grupurile de masurare-contor sunt principala metoda prin care se masoara consumul de electricitate de catre grupurile de energie, intervalul de citire al acetora fiind de pana la maxim 3 luni de zile, asa cum stia deja foarte multa lume, chiar daca nu se respecta tot timpul.

Pentru cei care vor sa aiba facturi cat mai exacte, fara sa astepte ca E.ON Romania, sau alte companii, sa faca masuratori pentru consumul de electricitate, se recomanda autocitirea si transmiterea indexului catre companie, astfel incat sa nu platim mai mult decat trebuie pentru facturile care ne sunt emise de companie.

E.ON Romania stie foarte bine cat de important este ca romanii sa plateasca facturi cat mai exacte pentru ceea ce consuma, astfel ca incearca in mod constnat sa-i convinga pe romani sa-si transmita indexul autocitit, pentru a nu avea nici facturi de regularizare mari, in raport cu cele care sunt emise lunar.

Energia electrică furnizată clienţilor finali (consumul) se măsoară de către operatorii de distribuție, prin grupuri de măsurare-contor, conform codului de măsurare elaborat de ANRE. Intervalul de citire a contoarelor în vederea emiterii facturii pentru clienţii casnici poate fi mai mare de o lună, dar fără a depăşi 3 luni.

In cazul citirii grupurilor de măsurare la intervale mai mari decât intervalul de facturare, conform prevederilor contractuale, în cazul nostru > o lună, cantitatea de energie electrică facturată între citiri se determină prin autocitire. În situaţia în care nu transmiți indexul autocitit în perioada activă menționată pe factură, cantitatea de electricitate facturată se stabileşte prin una dintre următoarele metode.

This post was last modified on iul. 23, 2023, 12:01 PM 12:01

Disqus Comments Loading...