X

Romania: Anunt Oficial de ULTIMA ORA privind Aderarea la Spatiul Schengen, Cerere Importanta

Romania face un important anunt oficial de ultima ora cu privire la aderarea la Spatiul Schengen, iar asta pentru ca vorbim despre un mesaj pe care il transmite pentru Romania noul ministru al Afacerilor Interne, Catalin Predoiu, el vorbind despre ceea ce a vorbit in Consiliul JAI, la care a participat in noua sa calitate din Guvernul Romaniei.

Romania va face Spatiul Schengen mai puternic, conform lui Catalin Predoiu, dar si mai functional, insa pentru ca acest lucru sa se intample, e nevoie ca tara noastra sa fie primita cu prioritate, ea putand contribui substantial la rezolvarea marei probleme a migratiei ilegale, cu care se confrunta toata Uniunea Europeana la ora actuala.

Romania poate fi parte a solutiei de intarire a Spatiului Schengen, nu de slabire a acestuia, insa e nevoie ca Austria sa renunte la veto-ul sau pentru a permite aderarea tarii noastre, lucru care in momentul de fata pare greu de imaginat, dar care poate va fi realizat pana la finalul acestui an, asa cum vor si mai multe alte state din UE.

“Spațiul Schengen va fi mai puternic și mai funcțional cu România înauntru. Repet și aici ceea ce am spus în plenul Consiliului JAI. Problema migrației este aici pentru multă vreme de aici înainte. Rămâne de văzut dacă noi, statele membre ale Uniunii Europene, vom avea suficientă înțelepciune și suficientă solidaritate s-o abordăm și să rezolvăm împreună problema migrației.

Tratându-ne egal și respectându-ne și dându-ne posibilitatea să ne dezvoltăm plenar resursele de rezolvare a problemei migrației. Enclavizarea, separarea țărilor în Uniunea Europeană în abordarea problemei migrației este cea mai sigură cale spre eșec. Și problema migrației oricum nu va pleca de aici.”

This post was last modified on iul. 25, 2023, 5:03 PM 17:03

Disqus Comments Loading...