X

Austria: Obligatia RADICALA Impusa de Gerhard Karner dupa BLOCAREA Aderarii Romaniei la Schengen

Austria vrea sa impuna o noua obligatie radicala prin Gerhard Karner, ministrul federal de interne facand parte dintr-o coalitie care in momentul de fata doreste sa le ceara solicitantilor de azil sa faca munca in folosul comunitatii chiar si in timpul perioadei in care cererea de azil este examinata de catre autoritatile din tara, o schimbare extrem de complicata.

Austria discuta noi masuri care sa reduca interesul migrantilor sa ajunga in tara, fiind initial vorba despre reducerea la jumatate a beneficiilor sociale care sunt oferite pentru solicitantii de azil, insa deocamdata se cere doar mai multa munca de la ei, totul fiind facut pentru reducerea presiunii migratorii pe spatiul Schengen, o problema extrem de reala.

Austria cauta diverse masuri serioase dupa blocarea aderarii Romaniei la Schengen, pentru a reduce si mai mult numarul migrantilor care ajung pe teritoriul tarii, Karl Nehammer fiind extrem de hotarat sa reduca numarul de oameni care intra pe teritoriul tarii in aceasta perioada, iar asta ar putea ajuta la aderarea Romaniei la Schengen in cursul anului urmator.

“Solicitanții de azil vor fi obligați să facă muncă în folosul comunității inclusiv în timpul procesului de azil. Celor care nu desfășoară activități caritabile, serviciile de bază pentru acoperirea nevoilor zilnice de bază inclusiv hrană, cazare și asistență îmbrăcăminte vor fi reduse sau chiar eliminate. Noul model urmărește extinderea activității caritabile la organizații.

Până acum, solicitanții de azil au putut desfășura activități caritabile pentru guvernele federale, de stat și locale pentru o sumă mică de bani de maximum 110 euro pe lună și 80 de euro pentru fiecare membru suplimentar al familiei care se află și în Austria, dar numai pe bază de voluntariat.

This post was last modified on sept. 26, 2023, 8:49 AM 08:49

Disqus Comments Loading...