X

Austria: Anunturile DEZAMAGITOARE ale Vienei, de ULTIMA ORA, privind Aderarea Romaniei la Schengen

Austria continua sa faca anunturi complet dezamagitoare cu privire la aderarea Romaniei la Schengen, impreuna cu Bulgaria, iar asta pentru ca direct de la presedintele Consiliului National al tarii, Wolfgang Sobotka, vin o serie de noi vesti foarte proaste, in urma unei vizite facute la granita dintre bulgari si turci, luna trecuta.

Austria spune ca veto-ul sau impotriva aderarii Bulgariei la Schengen nu are la baza problemele tarii, ci cele ale Schengen si ale sistemului Dublin, acelasi lucru fiind spus si despre Romania recent, deci nu exista vreo schimbare de opinie la Viena, deocamdata, cu privire la o posibila permitere a aderarii ambelor tari in viitorul apropiat.

Austria vrea in continuare sa blocheze aderarea Romaniei la Schengen, inclusiv a Bulgariei, iar desi in decembrie este asteptat un nou vot pentru extinderea sistemului spre Estul Europei, e improbabil ca Karl Nehammer sa permita aderarea celor doua tari, atat timp cat considera ca sistemul este in continuare nefunctional, la fel ca si cel Dublin.

“La un eveniment mediatic ulterior, Sobotka a subliniat că vetoul Austriei împotriva aderării Bulgariei la Schengen nu era îndreptat împotriva țării, ci se baza pe disfuncționalitatea sistemelor Schengen și Dublin. Din acest motiv, este necesară o reformă a sistemului de azil și migrație pentru a asigura controale la frontieră la nivelul UE și proceduri eficiente de azil și migrație.

Austria va continua să lucreze îndeaproape cu Bulgaria în aceste probleme. Împreună cu președintele Adunării Populare Bulgare Rosen Zhelyazkov, Sobotka a vizitat stația de frontieră Kapitan Andreevo. Punctul de trecere a frontierei dintre Bulgaria și Turcia se află la frontiera externă a UE, nu departe de triunghiul de frontieră dintre Bulgaria, Grecia și Turcia.”

This post was last modified on oct. 12, 2023, 7:15 PM 19:15

Disqus Comments Loading...