X

Comisia Europeana Anunta Noi Ajutoare pentru Palestina, Deciziile Luate

Comisia Europeana a anuntat deciziile importante luate pentru a ajuta cetatenii palestinieni din Fasia Gaza, care sunt afectati de luptele duse de catre Hamas si Israel in aceasta perioada, trimitand multiple ajutoare in ultima perioada si continuand acest proces.

Comisia Europeana explica mai jos ceea ce se intampla din punct de vedere al ajutoarelor care sunt trimise, insa desigur ca ar putea ajunge si mai multe catre cetatenii palestinieni, pe masura ce conflictul dintre Israel si Hamas va continua in perioada urmatoare.

În urma atacului terorist îngrozitor al teroriștilor Hamas împotriva Israelului și a consecințelor, care a dus la o situație umanitară dezastruoasă pentru populația din Gaza, UE continuă să-și intensifice asistența de urgență pentru poporul palestinian.

UE lansează acum o operațiune de pod aerian umanitar al UE, constând în mai multe zboruri către Egipt, pentru a aduce provizii care salvează vieți organizațiilor umanitare de pe teren în Gaza. Primele două zboruri vor avea loc săptămâna aceasta, transportând mărfuri umanitare de la UNICEF, inclusiv articole de adăpost, medicamente și truse de igienă.

Această operațiune prin intermediul Capacității europene de răspuns umanitar va facilita furnizarea de asistență persoanelor care au nevoie din Gaza. Articole de urgență suplimentare din stocurile de urgență ale UE sunt disponibile și gata pentru a fi dislocate către partenerii noștri umanitari de îndată ce li se solicită.

După cum a anunțat președintele von der Leyen în acest weekend, UE și-a triplat asistența umanitară la peste 75 de milioane EUR pentru a sprijini civilii aflați în nevoie din Gaza. Finanțarea va fi canalizată prin selectați parteneri umanitari ai UE care operează la fața locului, luând în considerare capacitatea și accesul.

This post was last modified on oct. 17, 2023, 2:40 PM 14:40

Disqus Comments Loading...