X

DSU Romania Anunta Inaugurarea unui Nou Heliport in Judetul Botosani

Un nou heliport inaugurat în România, în județul Botoșani.

Astăzi, 26 octombrie a.c., a fost inaugurat ultimul heliport, din cele șapte, pe care Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General de Aviație al MAI le-a dezvoltat cu ajutorul fondurilor europene, în cadrul proiectului SMURD2.

Cu eforturi susținute ale specialiștilor implicați, acest proiect crucial pentru îmbunătățirea serviciilor de urgență din regiune, a ajuns la final.

Odată cu realizarea acestui obiectiv, timpul de răspuns la intervențiile în situații de urgență pe calea aerului va scădea considerabil, venind astfel în întâmpinarea nevoilor cetățenilor din partea de nord-est a țării noastre.

Totodată, această colaborare, care vine în continuarea primului proiect, prin care SMURD a fost implementat în Republica Moldova, reprezintă un pas important în dezvoltarea, la standarde ridicate, a intervențiilor în prespital ale omologilor noștri moldoveni.

Cu cele 7 heliporturi realizate în cadrul proiectului transfrontalier, suntem pregătiți să intervenim rapid și eficient în orice situație de urgență.

Reamintim că în cadrul acestui proiect transfrontalier, au fost realizate heliporturi în România şi Republica Moldova, prin intermediul Programului Operaţional Comun 2014-2020 România – Republica Moldova.

În România, heliporturile au fost construite în municipiile Botoşani, Iaşi şi Galaţi, iar în Republica Moldova, două în Chişinău şi câte unul la Bălţi şi Cahul.

Felicitări tuturor celor implicați și mulțumim pentru eforturile voastre extraordinare!

This post was last modified on oct. 26, 2023, 9:37 PM 21:37

Disqus Comments Loading...