X

Israel Anunță Uciderea a înca unui Important Oficial din cadrul Hamas

Într-o declarație comună a Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF) și Agenției de Securitate Israeliene (ISA), sau Shin Bet, s-a anunțat că forțele israeliene au ucis adjunctul șefului Direcției de Informații a Hamas, un oficial Hamas considerat parțial responsabil de planificarea atacurilor din 7 octombrie.

“Pe baza informațiilor precise de la IDF și ISA, avioanele de luptă ale IDF au lovit Adjunctul Șefului Direcției de Informații a Hamas, Shadi Barud”, conform declarației comune publicate joi.

IDF și ISA au publicat, de asemenea, imagini pe care susțin că sunt ale atacurilor care l-au ucis pe Barud, arătând cel puțin două clădiri din Gaza lovite de atacuri și părând că se prăbușesc.

Declarația israeliană a menționat că Barud și Yahya Sinwar au planificat atacurile din 7 octombrie, care au ucis mai mult de 1.400 de persoane și au dus la luarea de ostatici a mai mult de 200 de persoane.

„Barud a servit anterior ca comandant al batalionului Hamas în Khan Yunis și a fost responsabil de planificarea numeroaselor atacuri teroriste împotriva civililor israelieni”, a spus declarația.

Conform declarației, Barud a ocupat ulterior mai multe poziții în cadrul serviciului de informații militare al Hamas și era responsabil de relațiile de informații ale Hamas.

Sinwar a fost anterior șeful Brigăzilor Al Qassam, aripa militară a Hamas; în prezent, el este liderul Hamas în Gaza. S-a concentrat pe dezvoltarea relațiilor cu puterile străine — în special Egiptul și Iranul.

Declarația IDF și ISA subliniază angajamentul Israelului de a-și proteja cetățenii și de a răspunde ferm oricăror amenințări teroriste. În același timp, acest eveniment subliniază complexitatea și volatilitatea situației din regiune, precum și nevoia continuă de vigilență și acțiune decisivă împotriva terorismului.

This post was last modified on oct. 26, 2023, 8:42 PM 20:42

Disqus Comments Loading...