X

Marcel Bolos: Explicatii dupa Deciziile Bugetare Anuntate Milioanelor de Romani din Tara

Marcel Bolos a decis sa anunte in mod oficial deciziile pe care Guvernul Romaniei le-a luat in cursul acestei zile, ele aducand o serie de modificari bugetare foarte importante, iar ministrul Finantelor Publice vorbeste mai jos despre ceea ce ar trebui sa stie toti romanii in legatura cu ceea ce se va intampla.

Marcel Bolos detaliaza mai jos ce fel de impact vor avea aceste modificari pregatite de catre Guvernul Romaniei, iar asta deoarece ele sunt gandite pentru a aduce economii la bugetul statului, fara ca deficitul bugetar sa depaseasca o anumita valoare si sa ridice semne de intrebare la Comisia Europeana.

“Adaptarea la realitate poate fi o problemă pentru mulți. În loc să ofere alternative sau să contribuie la dezbaterea constructivă a economiei, sunt mai interesați de politica partizană decât de binele național. Sigur că poate fi la îndemână să practici zgomotos eschiva retoricii patriotice. Sigur că, la rândul meu, aș fi putut să mă ascund în fața a două-trei cifre care dau bine.

Sau să încep să arăt cu degetul spre alții care ne-au adus aici. Vorbim însă de o problemă care nu cunoaște nuanțe politice, ci reprezintă o provocare pentru bunăstarea românilor. Nu înteleg cum poți să faci asta când România se află la un moment de răscruce și are nevoie de măsuri ferme pentru a intra în normalitate, pentru a nu pune în pericol investițiile din fondurile europene și pentru a nu alunga din țară finanțatorii instituționali.

Plafonare care nu înseamnă să reducem investițiile sau să tăiem din programele sociale esențiale. Nu se pune problema vreunei tăieri a investițiilor. Nu facem altceva decât să prioritizăm cheltuielile pe care statul le are. Ea presupune doar o abordare mai atentă și planificată a cheltuielilor guvernamentale pentru a ne asigura că suntem responsabili cu resursele financiare ale țării.

Reducem risipa pentru a ne putea concentra pe obiective prioritare: să implementăm proiectele din fonduri europene care ne aduc autostrăzi, școli noi, spitale, apă curentă în fiecare casă și măsuri de sprijin pentru cei vulnerabili. Mai mult, în sprijinul dezvoltării la nivelul autorităților publice locale, venim mâine în ședința de Guvern cu alte doua proiecte de acte normative.

Unul le permite realizarea de împrumuturi de la nivelul Trezoreriei pentru susținerea cheltuielilor neeligibile și cofinanțării aferente proiectelor, pentru ca aceștia să termine mai ușor proiectele pe care trebuie să se concentreze în ultimele luni ale exercițiului financiar 2014-2020. Altul aduce posibilitatea dezvoltării de proiecte de investiții pe terenurile degradate/nevalorificate ale statului.”

This post was last modified on oct. 26, 2023, 11:12 PM 23:12

Disqus Comments Loading...