X

Austria: Masuri de ULTIMA ORA privind Migratia, Aderarea Romaniei la Schengen poate fi Ajutata

Austria anunta prin Gerhard Karner ca vrea sa impuna o noua serie de masuri foarte importante privind migratia, iar ele ar putea fi de foarte mare ajutor pentru aderarea mai rapida a Romaniei la Schengen, totul deoarece in baza acestor reglementari, ar trebui sa fie reduse beneficiile pentru migrantii care solicita azil, sau sa fie fortati sa-si gaseasca un loc de munca.

Austria discuta de foarte multa vreme despre initiative de acest gen, iar asta pentru ca ele sunt foarte importante pentru reducerea atractivitatii in cazul migrantilor, insa Gerhard Karner si Karl Nehammer gasesc cu greu suport din partea statelor federale pentru implementarea acestor masuri, in special in contextul economic si politic actual.

Austria nu renunta, totusi, la ideile sale, asta in timp ce blocheaza aderarea Romaniei la Schengen, sansele ca ea sa fie permisa ramanand in continuare foarte mici, dar cu toate acestea, Gerhard Karner a reusit sa reduca numarul solicitarilor de azil din tara sa si vrea sa impuna masuri chiar mai restrictive in perioada urmatoare.

“Orice aduce pe cei care au dreptul la azil pe piața muncii și nu în sistemul social merită sprijinit și ajutat. Cred că orice încurajează solicitanții de azil să dea ceva înapoi este rațional și corect. Au existat deja diverse inițiative pe tema acordurilor privind refugiații la nivel federal. Această zonă a fost rafinată în mod continuu.

Ofițerii agentiei pentru refugiați au luat o decizie similară abia la sfârșitul lunii septembrie. Ministerul de Interne se uită acum la ce este posibil aici și din punct de vedere legal. Urmeaza sa fie coordonat elaborat. Cu toate acestea, suntem foarte recunoscători că există inițiative în această direcție în statele federale.”

This post was last modified on nov. 8, 2023, 12:46 PM 12:46

Disqus Comments Loading...