X

Austria: Vestile Oficiale Extraordinare pentru Aderarea Romaniei la Schengen, Anuntul Vienei

Austria transmite in mod oficial o serie de vesti extraordinare pentru aderarea Romaniei la Schengen, anuntul de ultima ora direct din interiorul guvernului lui Karl Nehammer, ne spune ca numarul cererilor de azil a scazut cu 49% in 2023 fata de 2022, iar cum aceasta era marea problema pentru a ne facilita accesul, iata ca ea este pe jumatate rezolvata.

Austria a colaborat cu multiple tari europene si a luat o serie de masuri radicale pentru a reduce numarul de migranti care ajung sa depuna cereri de azil pe teritoriul sau, Karl Nehammer implicandu-se serios in proces, iar aderarea Romaniei la Schengen ar trebui sa devina posibila, acum ca principala piedica aproape dispare.

Austria s-a plans in tot anul 2023 din cauza numarului mare de cereri de azil pe care le inregistreaza, Karl Nehammer lamentandu-se fara oprire in toata Europa, dar acum ca problema este aproape rezolvata, aderarea Romaniei la Schengen n-ar trebui sa mai fie atat de dificila, cel putin in mod teoretic, pentru ca realitatea poate fi diferita.

“Potrivit cifrelor Ministerului de Interne, 9.893 de persoane au solicitat azil în Austria în octombrie, ceea ce este cu 46 la sută mai puțin decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut – cifrele încă provizorii pentru noiembrie arată similar. In septembrie, cifrele au scăzut cu 49 la sută. Un total de 53.641 de cereri de azil au fost depuse până în octombrie, o scădere cu 49 la sută față de primele zece luni din 2022.

În special în Burgenland, a existat o scădere semnificativă. Ministerul de Interne invocă controalele consecvente ale punctelor de frontieră și zonelor de frontieră din Austria, precum și desfășurarea de polițiști austrieci pentru a combate rutele de contrabandă în străinătate drept motive pentru scăderea numărului.”

This post was last modified on nov. 26, 2023, 6:25 PM 18:25

Disqus Comments Loading...