X

Aderarea Romaniei la Schengen: LOVITURA Extrem de Dura care Aunca Totul in Aer

Aderarea Romaniei la Schengen este tinta unei lovituri extrem de dure, care arunca in are toate sperantele tarii noastre pentru o aderare rapida la sistemul fara controale la granitele interne, iar asta pentru ca Belgia este acum foarte reticenta in ceea ce priveste extinderea Spatiului Schengen pentru a include Romania si Bulgaria.

Aderarea Romaniei la Schengen s-a “lovit” de refuzul Austriei si Olandei timp de un an de zile, iar in toata aceasta perioada Belgia a fost o sustinatoare ferma a aderarii tarii noastre, cel putin verbal, insa acum da de inteles ca nu mai sustine acest lucru, totul din cauza problemelor uriase generate de catre migratia ilegala.

Aderarea Romaniei la Schengen pare imposibila si in 2024, iar asta pentru ca atat timp cat Belgia vrea reformarea sistemului inainte ca Romania si Bulgaria sa adere, ceea ce desigur ca nu se va intampla, astfel ca asteptarea noastra s-ar putea intinde pana prin 2025, cel mai devreme, avand in vedere pozitiile Suediei si Belgiei.

“Vorbim despre o extindere a Spațiului Schengen, dar înainte trebuie reformat sistemul în sine. Europa trebuie să fie și ea pregătită. Este un sentiment al urgenței, dar toată lumea știe că este un moment crucial. Nu trebuie reformat doar sistemul de migrație, ci și Schengen, trebuie să preluăm controlul asupra migrației, cu granițe solide.

Astfel încât să putem face distincția dintre cei care fug de război și persecuție și care au nevoie de ajutor în UE și cei care nu fug de război și persecuție și nu au dreptul să intre în UE. În plus, avem nevoie de o mai mare solidaritate între statele UE. afirma Nicole de Moor, secretar de stat din Belgia.”

This post was last modified on dec. 5, 2023, 7:50 PM 19:50

Disqus Comments Loading...