X

Ligia Deca: Anunturile Ministrului Educatiei privind Elevii Scolilor Romaniei si Salariile Profesorilor

Ligia Deca a publicat un anunt foarte important cu privire la elevii care invata in scolile Romaniei, ministrul Educatiei aducand in atentia oamenilor din tara doua dintre scolile din provincie in care elevii beneficiaza de infrastructura moderna pentru a invata, dar si unde este nevoie de mai multe carti pentru ei.

Ligia Deca vorbeste in mod oficial inclusiv despre salariile profesorilor din Romania, si mai jos puteti vedea ceea ce spune ministrul Educatiei cu privire la cresterea acestora in 2023, media de crestere fiind de 25% – 30%, insa cresteri sunt asteptate inclusiv in cursul anului acesta, conform promisiunilor facute.

“Emoția noilor începuturi! Peste 400 de elevi vor învăța în noua Școală Gimnazială “George Enescu” din Sinaia, inaugurată astăzi – o școală așa cum fiecare copil merită: săli de clasă cu infrastructură educațională modernă, laboratoare de informatică și de științe, cabinet medical, bazin de înot, spații colaborative pentru dialog între cadrele didactice. În plus, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, vor urma alte investiții, inclusiv dotarea unui laborator de științe multidisciplinar.

Modul în care autoritățile locale din Sinaia au înțeles că trebuie să trateze subiectul infrastructurii educaționale poate fi considerat un exemplu pentru întreaga țară. Mulțumesc pentru primirea călduroasă și pentru discuția pe care am avut ocazia să o am cu membrii comunității școlare! Sunteți un exemplu pentru noi toți! Acum ceva timp, o învățătoare inimoasă mi-a trimis un mesaj aici, pe Facebook.

Mă întreba dacă știu cum ar putea face rost de cărți pentru un colț de lectură pe care încearcă să-l amenajeze pentru copii, la școală. Astăzi, de Ziua Culturii Naționale, am dus copiilor de la Școala Nucșoara de Jos, din Prahova, cărți strânse împreună cu câțiva colegi de la minister. Am găsit, în această școală de sat, o comunitate caldă și copii cărora le-au sclipit ochii la vederea cărților.

Dacă aveți acasă materiale sau cărți pe care nu le mai folosiți, oferiți-le! Veți face, cu siguranță, o bucurie! O să dau doar câteva exemple, că poate sunt de interes. Am vorbit despre creşterea salariilor personalului din învăţământ. Ştim că salariile au crescut, în medie, cu între 25 şi 30% anul trecut, anul acesta vor creşte.

Tot aşa, pe medie, cu 20%. Asta înseamnă că între iunie 2023-iunie 2024 avem o creştere, per total, de peste 50% în medie, în învăţământ. În cazul directorilor, creşterea, raportată la luna decembrie, începând cu 1 ianuarie este de aproximativ 30%. În iunie, creşterea, pe medie, tot aşa, sare undeva la 36%, vorbim despre creşteri importante.”

This post was last modified on ian. 15, 2024, 6:53 PM 18:53

Disqus Comments Loading...