X

Presedintele Ucrainei Vorbeste despre Starea Actuala a Razboiului cu Rusia

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vorbit recent despre situația curentă și perspectivele țării în contextul conflictului continuu cu Rusia. Într-o adresare către națiune, Zelenski a subliniat importanța menținerii inițiativei și a unei perspective active pentru Ucraina.

Președintele Zelenski a raportat despre o întâlnire recentă cu comandanții militari, cunoscută sub numele de Stavka. În cadrul acestei întâlniri, s-a discutat despre situația operațională pe front, cu accent pe diferite direcții: est, sud și, de asemenea, nord. În nord, accentul a fost pus pe contracararea grupurilor subversive și întărirea graniței.

Zelenski a menționat că, pe lângă discuțiile operaționale, s-a abordat și un nivel strategic, privind acțiunile Ucrainei pentru restul anului. A subliniat nevoia ca Ucraina să nu fie doar defensivă, ci să adopte o perspectivă ambițioasă și activă. Președintele a insistat că inițiativa trebuie să aparțină Ucrainei, nu inamicului, și că finalul războiului ar trebui să depindă de acțiunile ucrainene.

Zelenski a subliniat că lumea sprijină statele care au o perspectivă clară și un plan de acțiune. A recunoscut importanța menținerii inițiativei și a devenit mai puternic în acest proces.

Președintele a mulțumit tuturor celor care sprijină Ucraina, poporul și statul său, precum și celor care luptă împotriva ocupantului și lucrează pentru a face Rusia să răspundă pentru acțiunile sale. A menționat, de asemenea, o întâlnire recentă cu președintele Poloniei, Andrzej Duda, în Davos.

În cadrul acestei întâlniri, s-au discutat relațiile bilaterale, cooperarea pe calea integrării europene a Ucrainei și coordonarea pozițiilor înaintea Summitului NATO de la Washington, precum și situația de pe câmpul de luptă și sprijinul pentru apărare.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on ian. 20, 2024, 8:29 PM 20:29

Disqus Comments Loading...