X

Aderarea Romaniei la Schengen: Gerhard Karner Transmite Noi Vesti PROASTE de la Viena pentru Romani

Aderarea Romaniei la Schengen ramane una dintre principalele probleme pe care o au in atentie atat romanii, cat si politicienii, iar asta deoarece iata ca de la Viena vin noi vesti proaste, ministrul Gerhad Karner afirmand in cadrul unei comisii parlamentare ca situaita migratiei impune in continuare controale la frontiere, din pacate pentru noi toti.

Aderarea Romaniei la Schengen depinde intr-o extrem de mare masura de schimbarile de atitudine ale Austriei cu privire la controalele de la granitele sale, sau cele ale altor state europene, iar in momentul de fata Gerhard Karner da de inteles ca ele vor continua si vor tine Romania in afara Spatiului Schengen cu integrare totala.

Austria a afirmat foarte clar in repetate randuri faptul ca veto-ul sau din decembrie 2022, privind aderarea completa a Romaniei la Schengen, ramane in vigoare, ceea ce desigur ca ne pune in continuare in situatia de a cersi acces la tranzitul european fara restrictii, asa cum se intampla de ani buni de zile, fara vreo solutie clara in fata.

“În ciuda criticilor, Karner consideră acordul politic ca fiind „prudent optimist” și „constructiv pozitiv”, pentru a face un pas mai departe și pentru a nu copleși sistemul de azil al UE, așa cum a spus el. Potrivit lui Karner, în prezent nu există opțiuni legale pentru derularea procedurilor UE de azil în afara Uniunii în conformitate cu standardele UE, dar există inițiative corespunzătoare.

În opinia sa, acestea ar trebui să fie împinse înainte. Cu toate acestea, frontierele naționale ar trebui să fie controlate în continuare în ceea ce privește contrabanda. În principiu, protecția funcțională a frontierelor externe ale UE este singura modalitate de a da viață din nou libertății de călătorie a UE, a spus Karner.”

This post was last modified on ian. 20, 2024, 8:27 PM 20:27

Disqus Comments Loading...