X

Benjamin Netanyahu Anunta o Initiativa Speciala pentru Eliberarea Ostaticilor Capturati de Hamas

Premierul Israelian Benjamin Netanyahu a comunicat familiilor ostaticilor israelieni rămași în Gaza că Israelul are o „inițiativă” pentru asigurarea eliberării celor răpiți – dar nu există „o propunere reală” din partea Hamas care să avanseze libertatea acestora.

Conform biroului prim-ministrului, Netanyahu a declarat reprezentanților familiilor ostaticilor: „Contrar a ceea ce spun ei, nu există o propunere reală din partea Hamas – aceasta nu este adevărată. Spun asta cât se poate de clar pentru că există atâtea lucruri neadevărate care trebuie să vă chinuie.”

A adăugat: „În schimb, există o inițiativă din partea noastră, și nu voi detalia.”

Duminică, Netanyahu a afirmat că, în schimbul eliberării ostaticilor, Hamas a cerut încheierea războiului, retragerea forțelor israeliene din Gaza și „eliberarea tuturor ucigașilor și violatorilor” – cuvintele lui Netanyahu pentru prizonierii palestinieni pe care Hamas dorește să fie eliberați.

„Dacă suntem de acord cu acest lucru – soldații noștri au căzut în zadar. Dacă suntem de acord cu acest lucru – nu vom putea garanta securitatea cetățenilor noștri,” a spus prim-ministrul.

This post was last modified on ian. 22, 2024, 6:45 PM 18:45

Disqus Comments Loading...