X

DSU Romania vrea sa Intareasca Colaborarea cu Institutiile de Cercetare din Romania

DSU Romania a avut echipa de conducere prezenta la o intalnire cu reprezentantii Ministerului Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, incercandu-se descoperirea de proiecte inovative pentru imbunatatirea capacitatilor de preventie si interventie in situatii de criza.

Ieri, 19 februarie a.c., secretarul de stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat a participat alături de reprezentanți ai DSU şi IGSU la o vizită de lucru la sediul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID).

Această întâlnire a marcat un pas important în ceea ce privește consolidarea colaborării dintre instituțiile de cercetare din România și DSU, ca autoritate care asigură răspunsul coordonat la situații de urgență, cu scopul de a identifica și iniția proiecte inovative pentru îmbunătățirea capacităților de prevenție și intervenție în situații de criză.

Discuțiile au fost axate pe stabilirea unor parteneriate strategice și pe definirea unor protocoale de colaborare între DSU, respectiv structurile aflate în coordonare/coordonare operațională și institutele de cercetare din coordonarea MCID, subliniind angajamentul comun pentru creșterea nivelului de securitate și siguranță a cetățenilor.

Această inițiativă marchează un angajament clar către utilizarea cercetării și inovației pentru a face față provocărilor emergente și pentru a asigura o societate mai rezilientă și pregătită.

La această întâlnire au participat peste 20 de institute de cercetare sub coordonarea MCID, demonstrând o mobilizare impresionantă a comunității științifice în sprijinul îmbunătățirii gestionării situațiilor de urgență.

This post was last modified on feb. 21, 2024, 9:37 PM 21:37

Disqus Comments Loading...