X

Ministrul Economiei: Activitatile de ULTIM MOMENT ale lui Stefan-Radu Oprea pentru Romania

O nouă pagină se scrie în relațiile economice dintre România și Brazilia, după vizita excelentului său, ambasadorul Republicii Federative a Braziliei în România, Ricardo Guerra de Araújo, la Ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Ștefan-Radu Oprea. Această întâlnire marchează începutul unui parteneriat promițător, având ca scop principal organizarea primului Forum de Afaceri România-Brazilia, eveniment care va avea loc la București.

În contextul acestei colaborări, Brazilia este identificată drept principalul partener comercial al României în America Latină, deschizându-se astfel oportunități substanțiale pentru ambele părți. Potrivit lui Ștefan-Radu Oprea, inițiativa de a organiza un forum de afaceri între cele două națiuni este o mișcare strategică menită să impulsioneze schimburile comerciale și să faciliteze investiții reciproce.

Domnul Ricardo Guerra de Araújo a subliniat importanța identificării domeniilor prioritare care vor beneficia de pe urma acestui forum, printre acestea numărându-se industria auto, agricultura, IT-ul, mineritul, precum și sectorul petrolului și gazelor naturale. Apreciind profund istoria României în industria petrolieră și existența Universității Petrol-Gaze din Ploiești, Ștefan-Radu Oprea vede în aceste domenii puncte de plecare solide pentru cooperarea economică.

Subliniind importanța diversificării piețelor de desfacere pentru antreprenorii români, ministrul Oprea a menționat necesitatea depășirii barierei comerciale concentrată preponderent pe piața unică a UE, care acum reprezintă aproximativ 70% din exporturile României.

Discuțiile dintre cele două părți au concluzionat cu un acord comun asupra necesității consolidării cooperării bilaterale și stimulării prezenței companiilor românești la viitorul forum. De asemenea, s-a discutat despre posibilitatea organizării unei noi sesiuni a Comisiei Mixte Economice Româno-Braziliane. Un alt punct de interes comun a fost efortul ambelor națiuni de a adera la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), acesta fiind văzut ca o punte de colaborare și sprijin reciproc.

Acest prim Forum de Afaceri România-Brazilia promite să deschidă noi orizonturi pentru relațiile economice între cele două țări, marcând începutul unei ere de prosperitate și colaborare mutuală.

This post was last modified on mart. 18, 2024, 11:13 PM 23:13

Disqus Comments Loading...