X

Rusia Pregateste o Noua Ofensiva Majora in Ucraina in 2024

Rusia pregateste derularea unei noi ofensive in Ucraina la inceputul anului 2024, armata condusa de la Moscova avand planuri foarte mari de a cuceri noi regiuni de importanta strategica, asta in timp ce ucrainienii se chinuie sa se apere in fata atacurilor.

Rusia stie ca Ucraina este extrem de vulnerabila acum, fara ajutorul pe care il primea in trecut de la Occident, din cauza alegerilor care au loc in toata Uniunea Europeana si in toamna in SUA, astfel ca va incerca sa profite de moment pentru a cuceri teritorii care pana recent ii erau interzise.

Sosirea primăverii în Ucraina aduce două feluri de răgaz. Vremea mai caldă înseamnă că atacurile frenetice ale Rusiei cu rachete și drone asupra infrastructurii electrice și de gaze nu vor fi chiar atât de insuportabile. Și o nouă căldură vine noroiul și o lună și ceva în care mișcarea militară devine dificilă.

Acest lucru ar trebui să împiedice valul de atacuri rusești de-a lungul liniei frontului care se întinde în estul și sudul Ucrainei. Dar nu va dura. Pe măsură ce primăvara se transformă în vară, se teme că Rusia va organiza o nouă ofensivă mare, așa cum a făcut anul trecut.

Iar capacitatea Ucrainei de a reține de data aceasta pare mult mai puțin sigură acum decât atunci. Acesta este motivul pentru care trebuie să mobilizeze urgent mai multe trupe și să construiască apărări mai robuste în prima linie.

Ucrainenii dau vina pe politicienii lumii pentru situația lor dificilă. Ocupați cu Orientul Mijlociu, cu viitoarele alegeri și cu propriile lor probleme economice, aliații occidentali ai Ucrainei sunt distrași. După cum raportăm, decizia republicanilor care îi susțin pe Trump în Congres de a bloca pachetul militar de 61 de miliarde de dolari al administrației Biden pentru Ucraina are efect în prima linie și deasupra orașelor Ucrainei. Soldații ucraineni sunt forțați să-și raționalizeze obuzele, în timp ce Rusia îi depășește în unele locuri cu cinci la unu.”

This post was last modified on mart. 28, 2024, 10:14 PM 22:14

Disqus Comments Loading...