X

OMS: Decizia Oficiala de ULTIM MOMENT Luata pentru Toate Tarile Lumii

OMS a anuntat o decizie oficiala de ultim moment, care a fost luata pentru toate tarile lumii, ea fiind comunicata de catre directorul Maria Van Kerkhove, iar conform acesteia vorbim despre o noua retea pentru monitorizarea coronavirusurilor numita CoViNet, ea urmand a permite monitorizarea mai rapida a acestora in toata lumea.

OMS spune ca prin intermediul CoViNet vor fi monitorizate atat SARS-CoV-2, cat si MERS-CoV, SARS plus alte tipuri de coronavirusuri care ar putea pune in pericol sanatatea publica, iar asta pentru a se evita o noua pandemie precum cea prin care am trecut in ultimii ani de zile si care a blocat intreaga lume pentru perioade lungi de timp.

OMS explica mai jos ce inseamna utilizarea CoViNet pentru a proteja miliarde de oameni din intreaga lume si a preveni potentiale situatii, precum cea de la debutun pandemiei de Coronavirus, iar asta pentru ca omenirea nu are nevoie sa mai treaca printr-o problema similara in cursul urmatorilor ani, iar expertii incearca sa se asigure de asta.

“OMS a lansat o nouă rețea pentru coronavirusuri, CoViNet, pentru a facilita și coordona expertiza și capacitățile globale pentru detectarea, monitorizarea și evaluarea precoce și precisă a SARS-CoV-2, MERS-CoV și a noilor coronavirusuri de importanță pentru sănătatea publică. Coronavirusurile și-au demonstrat în repetate rânduri riscul de epidemie și pandemie.

Le mulțumim partenerilor noștri din întreaga lume care lucrează pentru a înțelege mai bine coronavirusurile amenințătoare precum SARS, MERS și COVID-19 și pentru a detecta noile coronavirusuri. Această nouă rețea globală pentru coronavirusuri va asigura detectarea, monitorizarea și evaluarea în timp util a coronavirusurilor de importanță pentru sănătatea publică. Întâlnirea CoViNet reunește experți mondiali în sănătatea umană, animală și a mediului.”

This post was last modified on apr. 8, 2024, 9:36 AM 09:36

Disqus Comments Loading...