X

Ministrul Apararii: Multiple Anunturi Oficiale Importante de ULTIM MOMENT pentru Romania

Ministrul Apararii transmite o serie de anunturi oficiale de ultim moment, foarte importante pentru Romania, primul avand in vedere intalnirea lui Angel Tîlvăr cu reprezentanti ai comisiilor de aparare din Parlamentul Romaniei, pentru a vorbi despre solutii pentru adoptarea legilor necesare in domeniul apararii.

Ministrul Apararii vorbeste deasemenea si despre intalnirile avute cu reprezentatii din SUA si Olanda, in Romania, iar asta pentru ca oficiali ai ambelor state au venit pentru a discuta despre colaborarea in cadrul NATO, dar si ceea ce trebuie facut in cazul problemelor generate de razboiul din Ucraina.

“Le mulțumesc președinților Comisiilor de apărare ale Parlamentului României pentru deschiderea permanentă la dialog și pentru sprijinul constant acordat priorităților legislative ale MApN. Împreună cu senatoarea Nicoleta Pauliuc și deputatul Laurențiu Leoreanu am discutat, astăzi, despre proiectele legislative necesare asigurării cadrului adecvat de acțiune pentru forțele și mijloacele MApN, în actualul context de securitate.

De asemenea, am analizat stadiul și perspectivele programelor de înzestrare ale armatei, precum și soluțiile care pot decurge din derularea acestor programe pentru sprijinirea dezvoltării industriei naționale de apărare. M-am întâlnit, astăzi, cu asistentul pentru afaceri europene și eurasiatice al secretarului de stat al SUA, James O’Brien.

Am discutat despre cooperarea bilaterală româno-americană în cadrul Parteneriatului Strategic, precum și despre situația de securitate din regiunea Mării Negre, a Balcanilor de Vest și Orientului Mijlociu. În contextul de securitate din regiune, generat de războiul de agresiune declanșat de Rusia asupra Ucrainei, este necesară consolidarea prezenței Aliate pe întregul Flanc Estic, acest aspect fiind imperativ pentru securitatea și stabilitatea regiunii extinse a Mării Negre, și nu numai.

,,Reiterăm angajamentul ferm în consolidarea și întărirea parteneriatului nostru strategic. România își exprimă recunoștința pentru sprijinul esențial oferit de Statele Unite ale Americii în asigurarea securității și apărării Flancului Estic al NATO”, a subliniat ministrul apărării. Cei doi oficiali au discutat, de asemenea, despre parcursul european al Ucrainei și despre continuarea sprijinului internațional pentru Kiev.

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit miercuri, 17 aprilie, cu omologul din Regatul Țărilor de Jos, Kajsa Ollongren. Ministrul olandez a ajuns în România la bordul uneia dintre aeronavele de luptă, care l-a avut la manșă pe șeful Forțelor Aeriene Regale Olandeze, general-locotenent Andre Steur. După aterizare, cei doi miniștri au avut un dialog, axat pe tematici politico-militare și de securitare, cu accent pe importanța contextului din regiunea Mării Negre. Cei doi oficiali și-au exprimat disponibilitatea pentru identificarea unor soluții de continuare a activității Centrului European de Instruire pentru F-16 și după anul 2025.”

This post was last modified on apr. 21, 2024, 11:28 AM 11:28

Disqus Comments Loading...