X

SUA ar putea trimite Ucrainei Rachete cu Raza Lunga de Actiune

SUA ar putea trimite pentru prima oara Ucrainei rachete cu raza de lunga de actiune, ATACMS, acestea fiind capabile sa loveasca tinte aflate la distante de pana la 300 km fata de punctul de tragere, ceea ce ar extinde substantial capcaitatea tarii de a lovi puncte vulnerabile ale armtatei ruse.

SUA a evitat pana in momentul de fata sa ofere rachete de acest gen Ucrainei, de frica unor atacuri pe teritoriul Rusiei, insa se pare ca noul pachet de ajutor militar pentru tara invadata de catre rusi, ar urma sa includa si rachete de acest gen, care ar putea provoca pagube mari rusilor.

“Primele livrări de ajutor militar către Ucraina, ca parte a pachetului de 61 de miliarde de dolari, ar putea începe încă de săptămâna aceasta. Printre altele, noua tranșă va include rachete ATACMS capabile să lovească ținte de până la 300 de kilometri distanță, a declarat Mark Warner, președintele Comisiei de Informații a Senatului SUA, pentru CBS.

Biden va trebui să se asigure că „Congresul și-a făcut treaba” și să semneze proiectul de lege, a spus el. Dacă Senatul aprobă pachetul de ajutor, armele ar putea fi expediate încă de „până la sfârșitul acestei săptămâni”, este convins Warner.

Ar trebui să permită armatei ucrainene să lovească mai mult decât Crimeea, au remarcat mai devreme interlocutorii NBC. În zona țintă a rachetelor cu rază lungă de acțiune va fi aproape întreaga Crimeea împreună cu podul Crimeei, nu doar partea de nord, ca înainte.

Aceste rachete pot ajunge și în regiunile de graniță ale Rusiei, inclusiv în Krasnodar Krai. Un număr mare de aerodromuri, depozite și sisteme de apărare aeriană inamice pot fi, de asemenea, lovite.”

This post was last modified on apr. 22, 2024, 9:46 PM 21:46

Disqus Comments Loading...