X

Simona-Bucura Oprescu: Masuri Oficiale de ULTIM MOMENT ale Ministrului Muncii privind Pensiile Romanilor

Simona-Bucura Oprescu, ministrul Muncii, in urma solicitarii facute de premierul Marcel Ciolacu, a pus în mișcare un proiect pentru a asigura că pensionarii români își vor primi pensiile în avans, înainte de sărbătorile de Paște 2024. Aceasta măsură vine ca un răspuns la necesitățile specifice ale perioadei și este realizată cu scopul de a oferi sprijin și confort suplimentar pensionarilor în această perioadă festivă.

Simona-Bucura Oprescu a convins executivul sa dea undă verde joi pentru două acte normative esențiale care permit plata în avans a pensiilor și a altor drepturi speciale pentru luna mai 2024. Astfel, Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) va transfera până la data de 30 aprilie sumele necesare către Poșta Română și băncile comerciale, parteneri tradiționali în distribuția acestor fonduri.

“Devansarea plății pensiilor înainte de sărbătorile de Paște presupune un efort susținut pentru care vreau să le mulțumesc tuturor celor implicați”, a declarat Ministrul Muncii, Simona-Bucura Oprescu. Ea a adăugat aprecieri speciale pentru echipele din minister, CNPP, casele teritoriale de pensii, băncile comerciale și reprezentanții Poștei Române, subliniind că “fiecare dintre aceste entități joacă un rol crucial în asigurarea că drepturile sunt acordate la timp pensionarilor noștri”.

Simona-Bucura Oprescu afirma ca, pentru plata anticipată a pensiilor pentru luna mai, CNPP va vira sume importante către Compania Națională Poșta Română SA și către băncile comerciale. Suma totală destinată acestei inițiative se ridică la 9.331.399 mii de lei, fonduri ce provin atât din bugetul asigurărilor sociale de stat, cât și din bugetul de stat.

Această decizie subliniază angajamentul continuu al guvernului de a îmbunătăți condițiile de viață ale pensionarilor și de a asigura că drepturile sociale sunt respectate cu promptitudine, mai ales în perioadele cu semnificație culturală și religioasă profundă.

This post was last modified on apr. 26, 2024, 6:31 PM 18:31

Disqus Comments Loading...