X

Armata Romana: IMPORTANTE Actiuni Oficiale de ULTIM MOMENT ale Militarilor in Plin Razboi in Ucraina

Armata Romana a facut 2 foarte importante anunturi oficiale legate de activitatile pe care militarii Romaniei le-au desfasurat in plin razboi in Ucraina, iar asta pentru ca ni se aduce in mod oficial in atentie ceea ce ar trebui sa stim cu privire la exercitiu cADET 2024, care implica atat studentii Academiei Fortelor Terestre, cat si cadetii straini aflati acum in Romania.

Armata Romana explica mai jos cum s-au derulat aceste exercitii importante in Romania, sub supravegherea autoritatilor romane, vorbind deasemenea si despre concursurile sportiv-aplicative de vara, la care au participat militarii romani in cursul ultimelor zile si saptamani, pentru a fi in mod constant pregatiti pentru orice fel de misiuni in care ar trebui sa participe.

“Exercițiul „CADET 2024”! În data de 26 aprilie, în Poligonul Perii Dăii, din județul Sibiu, a avut loc închiderea exercițiului de antrenament în teren, de nivel tactic, integrat și interarme, FTX (Field Training Exercise) „CADET 2024”, desfășurat în perioada 23-26 aprilie, la care au participat studenții Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” și cadeții străini care participă în cadrul Semestrului Internațional.

Exercițiul „CADET 2024” a avut ca obiectiv principal aplicarea teoriei în practică, oferind studenților promoției 2024, condițiile favorabile planificării, conducerii și desfășurării acțiunilor militare adaptate la cerințele mediului operațional actual, în vederea dezvoltării competențelor profesionale de lider militar. Sub conducerea instructorilor și cadrelor didactice, utilizând tehnica de luptă specifică Forțelor Terestre Române (Piranha V, VAMTAC, tancuri, obuziere, aruncătoare, tehnică specifică de Geniu.

Apărare CBRN și de sprijin logistic), un sistem de comandă și control realizat cu mijloace de comunicații moderne, drone cu rol important atât în asigurarea informațiilor, cât și în producerea efectelor letale și sprijiniți de aviație de atac la sol (IAR 99 Șoim și elicoptere IAR 330 Puma SOCAT), studenții au desfășurat activități de instruire, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, după un scenariu tactic racordat la realitățile câmpului de luptă actual.

În cadrul exercițiului „CADET 2024” au fost angrenate și structuri specializate din cadrul Serviciului Român de Informații și Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu. Concursurile aplicativ-militare și sportive de vară Sfârșitul lunii aprilie vine în Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” cu o nouă competiție – Concursurile aplicativ-militare și sportive de vară, etapa pe marea unitate, care a debutat cu proba de patrulă, urmată de cea de-a doua, duelul de foc.

Probele, solicitante atât din punct de vedere fizic cât și psihic, au pus la grea încercare concurenții, astfel, concurența dintre aceștia fiind foarte aprigă, iar punctajul fiind unul foarte strâns. La finalul activității comandantul brigăzii, colonelul Cristinel-Dumitru Colibaba, a premiat loturile și, de asemenea, i-a felicitat pe toți participanții pentru efortul depus și implicare.”

This post was last modified on apr. 30, 2024, 9:46 AM 09:46

Disqus Comments Loading...