X

Netflix Impune o Schimbare Grea pentru Abonamente, Decizia Fortata pentru Abonati

Netflix, gigantul streamingului global, a incepe sa puna in aplicare o schimbare majoră în structura planurilor sale de abonamente, afectând în mod direct utilizatorii planului Basic. Compania a început să le solicite acestora să aleagă un nou plan pentru a continua să se bucure de serviciile Netflix fără întrerupere.

Netflix ofera planul Basic, care se vinde la prețul de 4.99 EUR, drept cea mai accesibilă opțiune fără reclame a companiei. Disponibil în Statele Romania și în alte câteva țări, acest plan le permite utilizatorilor să vizioneze conținut în calitate HD și să descarce pe un singur dispozitiv. Cu toate acestea, in viitorul nu foarte indepartat, planul Basic nu va mai fi disponibil pentru selecție la înscriere, semn că Netflix plănuiește să îl retragă complet.

Netflix face schimbarea după ce, în octombrie 2023, a majorat ultima dată prețul planului Basic. Compania a explicat că decizia de a renunța la acest plan vine în contextul în care își dorește să ofere servicii superioare, adaptate la cerințele și așteptările actuale ale clienților săi. Netflix își încurajează utilizatorii să „aleagă un nou plan pentru a continua să vizioneze”, punându-le la dispoziție mai multe alternative.

Netflix Impune o Schimbare Grea pentru Abonamente, Decizia Fortata pentru Abonati

Netflix ofera ca alternative disponibile abonamentele: Standard, 9.99 EUR, oferă videoclipuri Full HD pe două dispozitive, plus opțiunea de a adăuga un membru suplimentar; si Premium, la 11,99 EUR, care permite accesul la videoclipuri Ultra HD și descărcări pe patru dispozitive, cu opțiunea de a adăuga doi membri suplimentari și suport audio spațial de la Netflix.

Netflix nu a specificat câți dintre clienții săi sunt afectați de această schimbare, dar este clar că compania speră ca majoritatea să opteze pentru un plan superior, care sunt mai profitabile. În ianuarie 2024, planul susținut de reclame al Netflix a atins un număr impresionant de 23 de milioane de membri.

Clienții care nu aleg un nou abonament până la sfârșitul perioadei lor de abonament vor avea abonamentele anulate automat, cu ultima perioadă de facturare stabilită pentru 1 iunie 2024. Astfel, Netflix își reconfigurează oferta de servicii, îndreptându-se către o structură de prețuri și planuri care reflectă mai bine valorile și așteptările actuale ale consumatorilor de conținut digital.

This post was last modified on mai 4, 2024, 5:02 PM 17:02

Disqus Comments Loading...