X

Romania: Pasii Oficiali de ULTIM MOMENT Anuntati cu Masuri pentru Finalizarea Aderarii la Schengen

Romania pregateste o noua serie de masuri importante pentru a-si asigura finalizarea aderarii la Schengen, iar asta pentru ca, direct de la ministrul de interne, Catalin Predoiu, vin anunturi legate de discutiile avute recent cu partenerii internationali vis-à-vis de evolutia protectiei granitelor tarii noastre, la marginea UE si a Spatiului Schengen.

Romania a avut rezultate foarte pozitive intr-un proiect pilot implementat cu Comisia Europeana la granita cu Serbia, dar se pregateste sa treaca intr-un nou cadrul de cooperare dupa ce pactul privind migratia si azilul va intra in vigoare, cel mai probabil in 2025, iar tara noastra va avea responsabilitati mai importante, putand sa finalizeze aderarea la Schengen.

Romania colaboreaza indeaproape cu multipli parteneri europeni in momentul de fata, pentru a se asigura de faptul ca finalizarea aderarii la Schengen nu va fi doar o himera, ci un obiectiv care va fi indeplinit, asa cum spera milioane de romani din intreaga tara de ani de zile, poate ca nu in zadar, avand in vedere piedicile lui Karl Nehammer.

“Am evidențiat eforturile României pentru a asigura securitatea spațiului de liberă circulație, după ridicarea controalelor la frontierele noastre aeriene și maritime. De asemenea, am vorbit despre rezultatele pozitive ale Proiectului Pilot implementat de România la frontiera cu Serbia și despre transformarea colaborării cu Comisia Europeană și Agențiile UE, într-un nou Cadru de Cooperare.

După mulți ani de negocieri, ne apropiem rapid de momentul așteptat – intrarea în vigoare a reformei sistemului privind migrația și azilul. Această reformă istorică va schimba fundamental modul în care lucrăm la frontiere și pe teritoriul nostru. România este pregătită să implementeze acest Pact și să continue să joace un rol activ în reducerea migrației ilegale și consolidarea securității frontierelor externe.”

This post was last modified on mai 6, 2024, 8:06 PM 20:06

Disqus Comments Loading...