X

Italia: Masurile Oficiale de ULTIM MOMENT ale Giorgiei Meloni si Ajutorul Aderarii Romaniei la Schengen

Italia, prin Giorgia Meloni, continua sa puna in aplicare o serie de masuri menite sa rezolve una dintre problemele cele mai mari cu care se confrunta Europa in momentul de fata, mai exact migratia ilegala, o vizita fiind facuta zilele acestea de premierul italian in Libia, iar ea poate ajuta finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, posibil inclusiv in cursul anului 2025.

Italia a reusit sa convinga Libia sa reduca numarul de migranti care ajung pe teritoriul sau, insa Giorgia Meloni vrea mai mult, asa ca a mers in Libia pentru a discuta cu reprezentantii guvernului local despre situatia actuala, cerand implicare mai mare pentru ca numarul migrantilor care ajung in Europa sa fie redus si mai mult anul acesta, dar si in anii urmatori.

Italia a reusit in ultimul an sa reduca extrem de mult migratia ilegala pe teritoriul sau, in principal multumita unor acorduri incheiate cu tari din Africa, dar Giorgia Meloni vrea mai mult decat atat, facand pasi importanti pentru a impiedica total debarcarile ilegale in tara, iar finalizarea aderarii Romaniei la Schengen poate primi un imbold serios daca planul are succes.

“Prim-ministrul, Giorgia Meloni, a mers astăzi la Tripoli, unde s-a întâlnit cu președintele Consiliului Prezidențial Al-Menfi și cu prim-ministrul Guvernului de Unitate Națională Libian, Dabaiba. În cadrul misiunii, premierul și-a exprimat aprecierea pentru rezultatele obținute prin cooperarea dintre cele două Națiuni în domeniul migrației.

În această perspectivă, rămâne esențial ca președintele Meloni să intensifice eforturile de combatere a traficului de ființe umane, inclusiv din perspectivă regională, și în conformitate cu atenția specifică pe care Italia o acordă acestei provocări globale în sfera președinției sale G7. Sustine Guvernul de la Roma.”

This post was last modified on mai 9, 2024, 8:51 PM 20:51

Disqus Comments Loading...