X

Ministrul Educatiei: Masuri Oficiale de ULTIM MOMENT, Hotararea Aprobata de catre Guvernul Romaniei

Ministrul Educatiei ii anunta pe milioanele de romani din intreaga tara despre o decizie extrem de importanta pe care a luat-o la nivel de minister, iar asta pentru ca Ligia Deca spune ca Guvernul Romaniei a aprobat Strategia Nationala pentru Educatia Continua a Adultilor 2024 – 2030, ea urmand a fi pusa in aplicare pentru adultii din toata tara.

Ministrul Educatiei explica mai jos de ce este foarte importanta aceasta strategie pentru viitorul romanilor, Ligia Deca oferind mai jos informatii detaliate cu privire la ceea ce se afla in spatele acestui proiect, Ligia Deca vorbind in acelasi timp si despre importanta Zilei Europei si de ce trebuie investit substantial in tinerii din toata tara.

“Strategia Națională pentru Educația Continuă a Adulților (SNECA) 2024-2030 a fost aprobată în ședința de Guvern de astăzi! Strategia are ca scop să creeze o cultură a învățării pe tot parcursul vieții în rândul adulților, pentru toate nivelurile, indiferent de vârstă, cultură sau mediile din care provin ei și să ofere persoanelor adulte șanse egale de a participa pe deplin la viața economică, socială și civică.

Strategia va reprezenta, totodată, și o direcție pentru utilizarea resurselor disponibile din fondurile nerambursabile, astfel încât să se garanteze utilizarea eficientă a acestora în direcția obiectivelor naționale. Pentru 2030, România și-a stabilit ca obiectiv o rată de 17,4% de participare a adulților, cu vârste cuprinse între 25-64 de ani, la învățarea pe tot parcursul vieții. Pentru atingerea acestui deziderat, avem următoarele obiective.

Consolidarea coordonării naționale, regionale și locale pentru promovarea unei culturi a învățării în rândul adulților și creșterea capacității administrative de a implementa politici publice în domeniu. Dezvoltarea și promovarea oportunităților din educația continuă a adulților. Creșterea accesibilității în educația continuă adulților și îmbunătățirea flexibilității rutelor de calificare.

Promovarea echității și incluziunii în educația continuă adulților, inclusiv sprijin financiar. Asigurarea calității în educația continuă a adulților. Stimularea dobândirii de competențe digitale și gestionarea cu succes a tranziției verzi și digitale în educația adulților. Numai investind în fiecare tânăr pentru ca el să își atingă potențialul vom putea visa la o Europă coezivă şi democratică.

Mă bucur că am putut transmite acest mesaj și în cadrul evenimentului de închidere a celei de-a doua ediții a programului național „Pactul pentru tineri”, ce a avut loc astăzi la Brașov. Am reușit să creştem semnificativ numărul consilierilor școlari, să elaborăm o procedură care ne spune clar ce trebuie să facem dacă suntem martorii sau victimele unor acte de agresiune în școală.”

This post was last modified on mai 10, 2024, 12:25 AM 00:25

Disqus Comments Loading...