X

Spania: Confirmarea Oficiala a UE privind Problemele de ULTIM MOMENT ce pot Amana Aderarea Romaniei la Schengen

Spania se confrunta cu o problema extrem de serioasa in momentul de fata, iar asta poate genera probleme pentru finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, totul din cauza faptului ca numarul migrantilor care ajung in Insulele Canare a crescut de 4 ori in 2024 fata de 2023, iar pana la final de an urmeaza sa mai creasca.

Spania inregistreaza in Insulele Canare la fel de multi migranti precum Italia sau tarile din care vin migrantii care pleaca din Turcia, explozia fiind data de faptul ca tari ca Austria au inceput sa impuna conditii tot mai stricte de intrare, astfel ca migrantii raman fara solutii si trebuie sa caute rute alternative pentru a ajunge in Uniunea Europeana.

Spania s-a confruntat anul trecut cu o crestere majora a numarului de intrari ilegale in Insulele Canare, iar situatia continua sa fie una foarte problematica inclusiv anul acesta, astfel ca vorbim despre probleme tot mai mari, care risca sa amane finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, pana cand situatia va fi rezolvata, iar tara noastra ar putea fi permisa in sistem.

“În anul curent, aproape la fel de mulți oameni au venit în Europa pe această rută odinioară marginală ca și prin cele două rute principale vechi: 15.948 de sosiri au fost înregistrate pe ruta mediteraneană centrală din Africa de Nord până în Italia și 16.452 pe ruta mediteraneană de est, din Turcia.

Această rută include debarcări pe insulele grecești din Marea Egee, detectări la granițele terestre grecești și bulgare din Turcia și sosiri în Cipru. Cifrele CE arată o creștere de 109 la sută pe ruta de est.. Până la 22 aprilie, acolo au fost găsiți 15.909 de migranți, cu 421 la sută mai mulți decât în aceeași perioadă din 2023.”

This post was last modified on mai 12, 2024, 1:00 PM 13:00

Disqus Comments Loading...