X

Ministrul Sanatatii: Hotarare de Guvern Oficiala de ULTIM MOMENT cu Masuri pentru Medicii din Romania

Ministrul Sanatatii anunta o hotarare extrem de importanta a Guvernului Romaniei, iar asta pentru ca Alexandru Rafila aduce in atentia noastra masurile de investitii in baza carora cabinetele medicale din Romania vor beneficia de bani pentru a achizitiona dotari cu care sa ofere servicii medicale de cea mai buna calitate romanilor din intreaga tara.

Ministrul Sanatatii detaliaza mai jos ce anume presupune proiectul prin care va fi posibila folosirea fondurilor din PNRR pentru achizitia de echipamente medicale, el fiind creat inca de anul trecut, insa abia acum a fost aprobat in mod oficial, iar multumita lui foarte multe cabinete medicale vor putea beneficia de dotari in anii urmatori.

“Dezvoltăm infrastructura medicală în județul Timiș prin #PNRR: 107 cabinete de medicină de familie au primit finanțări în valoare de 78.711 lei fiecare. Investim în sistemul de sănătate public din România. Investim în oameni. Prin HG nr.642 din 27 iulie 2023 privind aprobarea Programului naţional de dotare cu echipamente a cabinetelor medicilor de familie sau pentru cabinetele medicale asociate.

A Programului naţional de dotare cu echipamente a cabinetelor de planificare familială, a Programului naţional de dotare cu echipamente a centrelor comunitare integrate, a Programului naţional de dotare cu unităţi mobile de terapie intensivă neonatală şi a Programului national de dotare cu unităţi mobile de screening pentru cancer, precum şi pentru modificarea unor acte normative, MS are rolul de autoritate contractantă pentru organizarea procedurilor de atribuire și încheierea contractului de achiziție.

Avand ca obiect: Achiziția de echipamente medicale în cadrul Proiectului “Cabinete ale medicilor de familie sau asocieri de cabinete de asistență medicală primară”. Dotarea va cuprinde: Sistem laborator portabil: Electrocardiograf digital; Spirometru digital, conectare PC; Monitorizare automată a tensiunii arteriale (Holter TA 24 ore); Trusă de resuscitare cu defibrilator automat; Dispozitiv măsurare indice gleznă-braț.

Dispozitiv Doppler fetal și dispozitiv Doppler pentru flux arterial periferic; Ecograf portabil; Echipament de ultrasonografie multidisciplinar, stationar conceput pentru examinari abdominale, obstetrice, ginecologice, musculoscheletale, vasculare, urologice, pediatrice, transcraniale, cardiace si ale partilor moi; Frigider vaccin; Data logger temperatura frigider.

Monitor funcții vitale (frecvență cardiacă, tensiune arteriala non-invazivă, pulsoximetrie, temperatură); Instrumentar medical; Aspirator portabil oral/nazal/traheal; Aparat pentru sterilizare aer încăpere Scaun examinare ginecologic; Scaun recoltat sânge, 3 secțiuni; Concentrator oxigen 5 L; Pubele ecologice reciclare; Container deșeuri medicale. Echipamente IT: Desktop; Imprimantă laser.
Procesul de consultare a pieței se va desfășura în perioada 07 – 17.05.2024, astfel: Prin completarea formularului anexat prezentului anunț și transmiterea acestuia la adresa de e-mail oficiala până la data de 17.05.2024. Dată limită consultare. Procesul de consultare al pieței se desfășoară până la data de 17.05.2024, inclusiv.”

This post was last modified on mai 12, 2024, 12:59 PM 12:59

Disqus Comments Loading...