X

EURO 2024: Duelurile de TOP din Grupe, ce Meciuri Trebuie sa Urmaresti in Iunie

UEFA EURO 2024 incepe pe 14 iunie, dar entuziasmul fanilor fotbalului atinge cote maxime, toți așteptând cu nerăbdare o serie de întâlniri captivante. Competiția va debuta în stil mare la München, unde Germania, de trei ori câștigătoare a EURO, va înfrunta Scoția în meciul de deschidere. Acest duel nu este doar un simplu meci inaugural, ci unul plin de promisiuni și așteptări mari din partea gazdelor.

Grupa A: Germania vs Scotia, 14 Iunie, Munich

Germania, cu un palmares impresionant și o istorie bogată în cadrul turneului, participă la această ediție cu dorința arzătoare de a triumfa din nou în fața propriilor suporteri. Cu o echipă reînnoită și sub îndrumarea lui Julian Nagelsmann, Germania arată că este gata să facă față oricărei provocări.

Pe de altă parte, Scoția vine la München după o campanie de calificare remarcabilă, în care a pierdut doar o singură dată și a obținut victorii notabile împotriva unor echipe puternice precum Spania și Norvegia. Deși nu a învins niciodată Germania în opt întâlniri competitive anterioare, scoțienii speră că acest turneu va marca o schimbare în istoria confruntărilor directe.

Grupa B: Spania vs Italia, 20 Iunie Gelsenkirchen

La EURO 2024 va aduce o nouă ediție a rivalității istorice între Spania și Italia va avea loc în cea de-a doua zi a competiției, promițând un meci memorabil. Aceasta va fi a cincea confruntare consecutivă între cele două echipe în cadrul turneului. Ultima dată când Spania a câștigat EURO a fost în 2012, când a învins Italia cu un scor categoric de 4-0 în finală. Cu un lot extrem de talentat, inclusiv vedete precum Rodri, Pedri și tânărul promițător Lamine Yamal, Spania este văzută drept una dintre favoritele la câștigarea trofeului.

Italia, actualii deținători ai trofeului, au reușit să evite barajul de calificare după un egal obținut în ultima zi împotriva Ucrainei. Sub îndrumarea noului antrenor Luciano Spalletti, Azzurri merită o atenție deosebită, având potențialul de a surprinde pe parcursul turneului.

Grupa C: Danemarca vs Anglia, 20 Iunie, Frankfurt

EURO 2024 promite să fie plină de momente memorabile și meciuri electrizante. Pe 20 iunie, la Frankfurt, Danemarca va întâlni Anglia, reeditând una dintre semifinalele tensionate de la EURO 2020. Ambele echipe au terminat pe primele locuri în grupele lor de calificare și sunt hotărâte să demonstreze că pot merge departe în competiție. Meciul este anticipat ca fiind unul dintre cele mai echilibrate și va testa calitatea și strategiile ambelor selecționate.

Grupa D: Olanda vs Franta, 21 Iunie Leipzig

Pe 21 iunie, la Leipzig, Olanda se va confrunta cu Franța, într-un duel al titranilor, ambele națiuni având în palmares titluri EURO. Olanda, cu ultimul său triumf în 1988, și Franța, victorioasă în 1984 și 2000, promit un spectacol de zile mari. Jucători de calibru mondial precum Virgil van Dijk, Kylian Mbappé și Antoine Griezmann vor fi punctele de atracție ale acestei întâlniri.

Grupa E: Belgia vs Romania, 22 Iunie, Cologne/Köln

EURO 2024 readuce Romania in centrul atentiei lumii fotbalului, echipa nationala a tarii noastre urmand a se confrunta la Köln pe 22 iunie cu Belgia, intr-un prim meci cu semnificatie extrem de importanta pentru echipa condusa de catre Edi Iordanescu.

Belgia, cu Romelu Lukaku într-o formă excepțională, și România, revenită în competiția europeană după absența din 2020, promit o luptă aprigă pe teren. Aceste două echipe au avut întâlniri echilibrate în trecut și fiecare caută să domine și să avanseze în fazele superioare ale turneului.

Grupa F: Turcia vs Portugalia, 22 Iunie Dortmund

Tot pe 22 iunie, Turcia se va confrunta cu Portugalia la Dortmund, într-un meci care ar putea marca ultimul mare turneu al lui Cristiano Ronaldo. Portugalia, cu o campanie de calificare impecabilă și Ronaldo într-o formă strălucitoare, este favorită, dar va avea de înfruntat o echipă a Turciei rejuvenată și ambițioasă.

EURO 2024 se anunță a fi nu doar o festivitate a fotbalului de top, ci și o celebrare a sportului care unește națiuni și pasiuni. Asigurați-vă că marcați aceste date în calendar, pentru că fiecare meci promite să fie o pagină de istorie în sportul rege, încărcată de emoție și performanță la cel mai înalt nivel.

This post was last modified on mai 13, 2024, 6:23 PM 18:23

Disqus Comments Loading...