X

Ministrul Educatiei: 2 Foarte Importante Anunturi Oficiale de ULTIM MOMENT ale Ligiei Deca privind Invatamantul

Ministrul Educatiei a facut 2 foarte importante anunturi oficiale de ultim moment privind sistemul de invatamant, iar asta deoarece Ligia Deca vorbeste mai jos despre prezenta sa la European Horticulture Congress, oferind mai jos mai multe detalii cu privire la importanta pe care o are acesta acum.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea si despre trei medalii obtinute de Romania la Olimpiada Internationala de Informatica pe Echipe, care s-a desfasurat in Siria in perioada 10 – 13 mai, elevii romani avand rezultate exceptionale in fata competitorilor pe care i-au avut de infruntat in competitie.

“Să fiu prezentă ieri la deschiderea European Horticulture Congress – EHC 2024 a fost nu doar o plăcere, ci și o onoare, dat fiind că vorbim de cel mai important eveniment horticol științific organizat în Europa la fiecare patru ani, începând din 2008. În prezent, România are mai mult de 3.400 de studenți în domeniul horticulturii – programe interdisciplinare, strâns legate de designul urban, arhitectură, biotehnologie, protecția mediului și inteligență artificială.

Faptul că acest congres se desfășoară în România este o oportunitate pentru studenți, profesori, cercetători, atât prin prisma accesului la experți și inovații de top, cât și prin contribuția la schimbul de idei, extrem de valoros în contextul internaționalizării învățământului superior. Evenimentul este organizat de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, alături de Ministerul Educației, Primăria Municipiului București.

Societatea Română a Horticultorilor și Societatea Internațională de Științe Horticole și reunește peste 1000 de participanți din 67 de țări. Mulțumesc pentru invitația de a fi prezentă la deschiderea evenimentului! Am încredere că acest congres va fi începutul unor noi parteneriate și alianțe la nivel european și internațional.

Trei medalii pentru România – două de argint și una de bronz – la cea de-a șaptea ediție a Olimpiadei Internaționale de Informatică pe Echipe – IIOT, organizată de Republica Arabă Siriană în perioada 10-13 mai 2024! Felicitări elevilor, profesorilor coordonatori, părinților elevilor și tuturor celor ce au contribuit la această reușită! Medaliile de argint au fost obținute de echipele: Vlaiq, de la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu”, Orăștie, județul Hunedoara, coordonată de prof. Daniel Popa și formată din elevii.

Alexandru-Raul Todoran, Rareș Horațiu Gherasă, Antonia Camelia Gridan, Marius Dînșorean. Andrei, de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, București, coordonată de prof. Victor Manz și formată din elevii: Andrei – Cristian Ivan, Andrei Cherteș, Andrei Marciuc, Paul Andrei Iorgulescu. Medalia de bronz a fost obținută de echipa Masters Of Backtracking de la Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț, coordonată de prof. Gheorghe Manolache și formată din elevii: Cristian Luchian, David Vișan, Ștefan Claudel Neagu, Samuel Șoimaru.”

This post was last modified on mai 13, 2024, 6:23 PM 18:23

Disqus Comments Loading...