X

Ministrul Sanatatii: ATENTIONARILE Oficiale de ULTIM MOMENT, care Vizeaza MIlioane de Romani din Tara

Ministrul Sanatatii aduce in imediata atentie a tuturor romanilor una cateva dintre problemele cele mai mari cu care se confrunta tara noastra in momentul de fata, iar asta pentru ca Alexandru Rafila vrea sa ne vorbeasca in mod oficial despre ascultarea recomandarilor medicilor, atat cand vine vorba despre vaccinare, cat si cand vine vorba despre medicamente.

Ministrul Sanatatii detaliaza mai jos faptul ca, romanii ar trebui sa asculte cu mai mare atentie indicatiile medicilor, sa aiba mai mare incredere in sistemul de sanatate, asa cum se intampla, conform lui Alexandru Rafila, in alte tari din Uniunea Europeana, iar mai multe detalii despre tot aveti chiar acum mai jos.

“Da, merg la doctor, iau antibiotice fără să fie nevoie. Vedeţi, este acest paradox între ușurința cu care ne expunem la riscuri; să ne îmbolnăvim, să lăsăm copiii noştri să se bolăvească de rujeolă, să îi tratăm cu antibiotice atunci când nu este cazul, pentru simplul motiv că ascultăm sfaturile, în ghilimele, pe care persoane care nu au niciun fel de calificare în acest domeniu le dau, pe de o parte.

Si pentru că există – și trebuie să recunoaștem și acest lucru – există o lipsă de încredere în sistemul de sănătate și, în general, în autoritate, dacă vreți. Lucrăm ca să schimbăm lucrurile acestea, nu se schimbă peste noapte, dar în mod evident ţările unde nu sunt probleme de acest gen, mă refer la țările din centrul și nordul Europei.

De exemplu, acolo populația are încredere mare în sistemul de sănătate și în recomandările medicilor. Trebuie să ajungem și noi în aceeași situație, pentru că, vă dați seama, nimeni, niciun cadru medical, nu și-ar sfătui nefiresc, dacă vreți, pacienții și nu i-ar încuraja decât în interesul propriei sănătăţi sau a protecției sănătății familiei lor. Da, e foarte importantă.

Sigur, acolo e vorba de un vaccin care se face în mod obișnuit, vaccinul DTP, un vaccin foarte vechi. Imunitatea pe care o produce componenta pertussis nu este foarte durabilă și se recomandă revaccinarea chiar și la adulți. Acum este posibilă, prin noua legislație pe care am făcut-o, este posibilă în mod gratuit.

Adică vaccinul este compensat, iar femeile, mai ales femeile care doresc să facă un copil, este recomandat să se vaccineze, pentru că un episod de tuse convulsivă în timpul sarcinii este nociv pentru dezvoltarea acesteia. Da, începând cu luna octombrie este recomandată vaccinarea împotriva gripei.”

This post was last modified on mai 19, 2024, 10:08 AM 10:08

Disqus Comments Loading...