X

Volodimir Zelenski: Noi Anunturi Oficiale de ULTIM MOMENT Privind Situatia Dificila de pe Front

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis astăzi, într-o declarație oficială, că situația pe front rămâne neschimbată în ceea ce privește direcțiile principale ale bătăliilor. Acestea includ în primul rând Pokrovsk și alte direcții din regiunea Donețk, precum și direcția Kupyansk în regiunea Harkov.

“Astăzi am vorbit și cu generalul Syrskyi despre situația de pe front. Raportul comandantului șef a fost înmânat dimineața și a mai fost unul recent. Direcțiile principalelor bătălii nu s-au schimbat,” a declarat Zelenski. “Acestea includ în primul rând Pokrovsk și alte direcții pentru Donețk. La fel și direcția Kupyansk în regiunea Harkov. Accentul principal este pus pe întreaga zonă de frontieră, nu numai în regiunea Harkov, ci și în regiunea Sumy.”

Zelenski a subliniat că sarcina unităților și a Forțelor de Apărare în general nu s-a schimbat. “Trebuie să provocăm cât mai multe pierderi ocupantului și îi mulțumesc fiecărui războinic, fiecărui soldat și comandant care este cu adevărat exact, care asigură cu adevărat pentru noi toți – pentru întregul nostru stat – rezultatele de care avem nevoie,” a adăugat președintele.

Președintele Ucrainei a menționat în mod special Brigada 57 separată de infanterie motorizată, care apără zona Vovchansk și regiunea Harkov în general, menținându-și ferm pozițiile și distrugând inamicul exact așa cum este necesar. “Vă mulțumesc, războinici! Mulțumesc băieți! La fel și direcția Pokrovsk – a 47-a brigadă separată mecanizată. Bravo, războinici! Glorie Ucrainei!” a spus Zelenski.

Zelenski a informat și despre continuarea maratonului diplomatic de pregătiri pentru primul Summit Global pentru Pace. “Astăzi, am purtat conversații cu președintele Mozambicului, cancelarul federal al Austriei, prim-ministrul Albaniei și președintele Chile. O atenție deosebită a fost acordată Primului Summit Global pentru Pace, o adunare a mai multor lideri pentru a implementa Formula Păcii care poate restabili deplina eficacitate a dreptului internațional și a Cartei ONU,” a declarat el.

“Pentru a distruge inamicul, pentru a descuraja presiunea rusă și pentru a obține rezultatele necesare pentru Ucraina, avem nevoie de asistență promptă din partea partenerilor noștri. Războinicii noștri trebuie să poată folosi armele necesare cât mai curând posibil. Doar așa putem asigura rezultatul ucrainean de care avem nevoie cu toții,” a adăugat Zelenski, mulțumind fiecărei țări și fiecărui lider care înțelege acest lucru și pune în aplicare acordurile cât mai repede posibil pentru apărarea comună.

Zelenski și-a exprimat recunoștința față de toți războinicii ucraineni care, în ciuda presiunii severe rusești și a tuturor dificultăților, asigură acum securitatea Ucrainei.

This post was last modified on mai 22, 2024, 10:11 PM 22:11

Disqus Comments Loading...