X

Codul Meteorologic ANM Oficial NOWCASTING de ULTIM MOMENT in Romania pe 23 Mai 2024

Codul meteorologie ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, oficial nowcasting de ultim moment in Romania pe 23 mai 2024, ne pune in imediata atentie o serie de fenomene meteo de vreme severa, pe care nu ar trebui sa le ignoram, mai ales daca intentionam sa ne deplasam in diverse regiuni ale tarii in urmatoarele ore.

ANM vorbeste mai jos despre ploi in cantitati de pana la 30 l/mp, care vor fi insotite de descarcari electrice, astfel ca ni se recomanda prudenta maxima in toate deplasarile pe care intentionam sa le facem, mai ales ca fenomenele s-ar putea intinde si dupa durata anuntata initial de catre meteorologi.

COD GALBEN!

Data emiterii : 23-05-2024 ora 19.

Valabil de la : 23-05-2024 ora 20:45.

In zona : Județul Bihor: Oradea, Tileagd, Oșorhei, Brusturi, Sălard, Biharia, Sântandrei, Ineu, Sârbi, Lugașu de Jos, Borș, Țețchea, Girișu de Criș, Cetariu, Tămășeu, Săcădat, Paleu;

Se vor semnala : averse care vor acumula peste 20…30 l/mp, descărcări electrice.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore. Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.

This post was last modified on mai 23, 2024, 8:40 PM 20:40

Disqus Comments Loading...