X

Occidentul si Ucraina au Dejucat un Atac Hibrid al Rusiei pentru Ocuparea Intregii Tari

Ucraina și aliații săi occidentali au învins o tentativă rusească de luni de zile de a convinge Occidentul să abandoneze sprijinul acordat Ucrainei și să creeze condiții pentru prăbușirea apărării ucrainene. De la începutul toamnei anului 2023, forțele rusești au desfășurat operațiuni ofensive menite să convingă Occidentul să renunțe la angajamentul său față de Ucraina. Discuțiile prelungite din SUA cu privire la asistența de securitate probabil au convins Kremlinul că eforturile sale au avut parțial succes.

Întârzierile continue în asistența de securitate din partea SUA și Occidentului au creat condiții pentru ca forțele rusești să obțină câștiguri mai semnificative pe câmpul de luptă decât au reușit anterior. Comandamentul militar rus a concluzionat probabil că forțele rusești vor reuși să prăbușească linia frontului ucrainean într-un viitor apropiat sau mediu.

Cu toate acestea, forțele ucrainene au prevenit avansurile operaționale semnificative ale forțelor ruse și au limitat zonele în care acestea au reușit să obțină câștiguri tactice, chiar și în condițiile în care proviziile occidentale au scăzut. Decizia SUA de a relua ajutorul la sfârșitul lunii aprilie 2024 și eforturile tot mai mari ale Europei de a mobiliza sprijinul pentru Ucraina au marcat eșecul eforturilor Rusiei de a convinge Occidentul să accepte victoria rusă.

Cursul operațiunilor din ultimele șapte luni l-a convins probabil pe președintele rus Vladimir Putin și comandamentul militar rus că operațiunile ofensive continue vor permite Rusiei să subjuge treptat Ucraina și să distrugă statalitatea ucraineană bucățică cu bucățică. Putin a concluzionat probabil că slăbirea sprijinului occidental pentru Ucraina în timp este o teorie validă a victoriei pentru el și va continua probabil eforturile de a convinge Occidentul să capituleze și să permită Rusiei să distrugă statalitatea ucraineană.

De asemenea, Putin și comandamentul militar rus par să fi concluzionat că Ucraina nu va fi capabilă să recupereze teritoriile pe care rușii le pot captura și că avansurile rusești, chiar și cu costuri ridicate, vor duce în cele din urmă la succesul general al Rusiei. Aceste evaluări aparente rusești îl vor încuraja pe Putin să continue războiul în căutarea unei victorii totale finale.

În timp ce Ucraina și Occidentul își intensifică eforturile pentru a rezista presiunilor rusești, rămâne de văzut cum se va desfășura acest conflict îndelungat și complex. Totuși, determinarea și rezistența ucrainenilor, împreună cu sprijinul continuu al aliaților lor, ar putea fi cheia pentru a contracara ambițiile expansioniste ale Kremlinului.

This post was last modified on mai 23, 2024, 10:00 PM 22:00

Disqus Comments Loading...