X

Romania Detaliaza Masurile Oficiale de ULTIM MOMENT ale MAI pentru Finalizarea Aderarii la Schengen

Romania, prin ministrul de interne Catalin Predoiu, a decis sa detalieze masurile oficiale de ultim moment, luate de catre MAI, pentru a se facilita finalizarea aderarii la Schengen, el avand o intalnire importanta cu reprezentantii presidintiei Belgie a Consiliului Uniunii Europene, fiind discutate si aceste aspecte importante, mai ales ca Ungaria preia stafeta din 1 iunie.

Romania spune ca traficul de migranti ilegali a scazut cu 75% pe teritoriul tarii noastre, multumita eforturilor depuse pana in momentul de fata, demonstrandu-se in repetate randuri pana acum faptul ca tara noastra trebuie sa finalizeze aderarea la Schengen, pentru ca are capacitatea de a proteja granitele Spatiului Schengen impotriva traficantilor de persoane.

Romania se chinuie de peste 10 ani de zile sa-si finalizeze aderarea la Schengen, insa din pacate Karl Nehammer si Austria ne pun bete in roate in acest proces, astfel ca depindem intr-o foarte mare masura de aliatii nostri internationali pentru a se pune presiune pe guvernul de la Viena sa renunte la veto-ul impus in decembrie 2022, insa din pacate asta nu e simplu de realizat.

“Am prezentat măsurile concrete ale Ministerului Afacerilor Interne pentru combaterea migrației ilegale și a traficului de persoane, subliniind că migrația ilegală a scăzut cu 75% în România datorită acestor eforturi. În ceea ce privește dosarul Schengen, am subliniat că este un test pentru coeziunea, coerența, solidaritatea europeană.

Nu mai este un test pentru capacitățile RO de a îndeplini criteriile Schengen și de a proteja frontierele, capacități demonstrate repetat prin vizite de evaluare și prin performanța din teren, ci este un test al capacității europene de a-și îndeplini obiectivele și programele. afirma in urma discutiilor ministrul de interne al Romaniei, Catalin Predoiu.”

This post was last modified on mai 26, 2024, 9:05 AM 09:05

Disqus Comments Loading...