X

Solutia Austriei de ULTIM MOMENT pentru o Problema Majora ce Afecteaza Aderarea Romaniei la Schengen

Solutia Austriei de ultim moment pentru o problema majora care afecteaza aderarea Romaniei la Schengen, a fost dezvaluita de catre Gerhard Karner, ministrul austriac de interne dezvaluind ca sustine initiativa Danemarcei de trimitere a migrantilor in tari ca Rwanda, cum face Marea Britanie, pentru analiza cererilor de azil, fara vreo alta procedura.

Austria vrea fix acelasi lucru pentru migrantii care ajung pe teritoriul sau, in aducand in discutie solutia aleasa de catre Italia pentru aceasta problema, cu acordul ce aduce Albania in prim-plan, iar daca asta va ajuta aderarea Romaniei la Schengen, probabil ca Bucurestiul va sustine inclusiv o solutie de acest gen in momentul de fata.

Austria spune ca a gasit si tari din Africa, care sunt dispuse sa sustina externalizarea analizei cererilor de azil ale migrantilor care ajung in Europa, acest lucru fiind foarte clar evidentiat de catre intelegerile cu Tunisia si Egipt, iar aderarea Romaniei la Schengen ar putea deveni mult mai usoara daca intelegeri de acest gen vor fi puse in aplicare, sau nu.

“Austria a fost primul susținător al danezilor, iar în ultimul an alte 14 țări UE s-au alăturat modelului Rwanda și s-au adresat în comun Comisiei UE și au propus astfel de modele. Italia urmărește un plan similar în Albania. Refugiații care sunt ridicați în Marea Mediterană ajung în Albania în loc de Lampedusa.

Oficialii italieni efectuează procedura de azil aici. Personalul de securitate este asigurat de autoritățile albaneze. Există state africane care și-au semnalat disponibilitatea de a deveni un furnizor de servicii de externalizare a azilului pentru UE. Trebuie să vorbești cu aceste țări la un nivel egal, atunci există o cale. afirma Gerhard Karner.”

This post was last modified on mai 26, 2024, 8:35 PM 20:35

Disqus Comments Loading...