X

Anunturile de ULTIMA ORA ale lui George Simion cu Planurile Ingrijoratoare daca e Ales Presedinte

George Simion, candidatul AUR in turul 2 al alegerilor prezidentiale 2025, a intr-un interviu despre varianta declansarii alegerilor anticipate si despre masurile economice si administrative pe care le considera necesare pentru stabilizarea Romaniei.

George Simion a afirmat ca impreuna cu Calin Georgescu ar putea obtine “50% plus unu” din mandatele parlamentare, desi a recunoscut ca si-ar dori sa evite orice procedura electorala preventiva.

Presedintele AUR a explicat ca promisiunea de a explora o solutie pentru anticipate vine ca un raspuns la asteptarile romanilor si ca, daca partenerul sau de alianta isi exprima dorinta de a se prezenta in fata electoratului, va sustine aceasta optiune.

Totodata, el a avertizat ca este prea devreme pentru a contura un plan detaliat, intrucat imprejurarile politice pot suferi modificari in orice moment si nu se poate banui cum vor reactiona adversarii.

George Simion afirma ca functia de conducere a tarii trebuie sa ramana in mainile celor in care a investit incredere electoratul. Persoana care a fost aleasa de catre popor trebuie sa aiba sansa de a guverna, a subliniat Simion, considerand ca discutia despre anticipate este doar una dintre posibilitatile constitutionale de deblocare a situatiei politice.

Pe plan economic, George Simion a tras un semnal de alarma asupra riscului de colaps financiar, avertizand asupra “dramaticitatii” contextului actual. El a precizat ca exista masuri “neprietenoase” necesare pentru a reechilibra bugetul, pe care le-a identificat atat in discursul actualului premier Marcel Ciolacu, cat si in documentele guvernamentale anterioare, dar care nu au fost puse in practica. Cea mai importanta dintre aceste masuri este eficientizarea aparatului de stat.

George Simion a atras atentia asupra numarului tot mai mare de functionari publici, exemplificand cu personalul din Senatul Romaniei, unde unii angajati aflati in structurile administrative au protestat atunci cand li s-a cerut sa intocmeasca rapoarte de activitate. El a facut distinctia intre aceste posturi si cele din sectoarele unde deficitul de personal este real – educatie, sanatate, ordine publica si aparare.

Conform datelor invocate de Simion, in anul 2000 sectorul public numara aproximativ 800.000 de angajati, in timp ce astazi depaseste 1.300.000 de persoane. Avand in vedere avansul tehnologic si procesul de digitalizare, el sustine ca un obiectiv realist ar fi revenirea la nivelul de acum 25 de ani, insa pe o durata de cinci ani, pentru a evita socuri sociale.

Propunerea sa prevede reducerea cu doua treimi a institutiiilor publice locale si centrale – un plan pe care l-a descris drept “radical”, dar necesar pentru redresare.

In ceea ce priveste fiscalitatea muncii, Simion a criticat cota de 42% la nivelul salariului minim, care plaseaza Romania pe primul loc in Uniunea Europeana. El crede ca extinderea bazei de impozitare ar fi mai eficienta decat majorarea contributiilor, amintind ca sectoarele constructiilor si agriculturii au beneficiat de facilitati fiscale menite sa inlesneasca trecerea salariilor “pe alb”.

Concluzionand, George Simion a reafirmat ca motorul economiei trebuie pus in miscare prin reducerea birocratiei, diminuarea costurilor de functionare a statului si scaderea povarei fiscale pentru angajatori si salariati. Aceste directii, a spus el, reprezinta fundamentul pe care se poate reconstrui increderea cetatenilor si se poate asigura stabilitatea Romaniei pe termen lung.

Redactia iDevice.ro

Disqus Comments Loading...