X

BANCA Transilvania: Multiple Informari Oficiale IMPORTANTE Vizand 4 Milioane de Clienti din Romania

BANCA Transilvania, unul dintre cei mai importanti jucatori din sistemul bancar romanesc, atrage atentia tuturor clientilor cu privire la masurilor pe care trebuie sa le ia pentru siguranta in ceea ce priveste atunci cand fac cumparaturi fie online, fie direct in magazine.

BANCA Transilvania transmite in mod oficial ca, intr-o era in care platile cu cardul sau telefonul mobil au devenit parte integranta din rutina zilnica, banca subliniaza ca, desi procesul este extrem de simplu, exista cateva reguli de baza pe care nimeni nu ar trebui sa le neglijeze pentru a-si proteja banii.

BANCA Transilvania spune ca atunci cand platesti la POS in magazine, fie cu cardul, fie cu telefonul, primul pas consta in primirea chitantei pentru fiecare tranzactie, aprobata sau respinsa. Astfel, ai dovada efectuarii platii, dar si un mijloc de verificare.

Pentru a urmari tranzactiile in timp real, Banca Transilvania isi incurajeaza clientii sa foloseasca aplicatiile BT Pay, BT24, NeoBT sau BT Visual Help, instrumente prin care poti consulta istoricul platilor, sume si comercianti, chiar in cateva secunde.

Platile contactless cu cardul sunt rapide, insa limita fara PIN ramane de 100 de lei pentru fiecare tranzactie. In situatia in care efectuezi tranzactii succesive, al caror cumul depaseste 650 de lei sau 150 de euro fara a introduce PIN-ul, urmatoarea plata va solicita codul de securitate, chiar daca valoarea este sub 100 de lei.

BANCA Transilvania spune ca aceasta masura suplimentara vizeaza prevenirea utilizarii neautorizate a cardului. In schimb, platile contactless cu telefonul mobil sunt securizate de fiecare data prin metode biometrice sau prin cod de acces al dispozitivului, astfel ca PIN-ul nu mai este necesar.

BANCA Transilvania: Multiple Informari Oficiale IMPORTANTE Vizand 4 Milioane de Clienti din Romania

BANCA Transilvania, pentru achizitiile online, recomanda verificarea atenta a site-ului: adresa trebuie sa inceapa cu „https” si sa afiseze simbolul lacatului, iar magazinul virtual trebuie sa fie unul cunoscut si de incredere. Daca ai indoieli, analizeaza recenziile despre comerciant sau produs si evita sa platesti in avans bunuri a caror provenienta nu este dovedita.

BANCA Transilvania subliniaza ca, in caz de intarziere a livrarii, primul pas este contactul direct cu vanzatorul; daca acesta nu raspunde, banca ramane un partener de incredere la care te poti adresa pentru asistenta.

Termenii si conditiile de vanzare trebuie cititi cu atentie: politica de anulare, retur, conditiile de livrare si mecanismele de solutionare a reclamatiilor nu sunt simple formalitati, ci elemente care iti pot salva investitia.

In aceeasi masura, ofertele denumite „free trial” pot ascunde clauze prin care, in lipsa unei solicitari explicite de renuntare, esti considerat automat abonat si debitat lunar. Transilvania avertizeaza ca acceptarea termenilor la inceputul perioadei de testare reprezinta acordul pentru platile ulterioare.

Despre datele solicitate pentru efectuarea unei plati online, banca mentioneaza ca acestea includ numarul cardului, data expirarii, numele de pe card si codul CVV2 de pe spatele acestuia.

BANCA Transilvania spune si ca, dupa completarea informatiilor, autentificarea poate avea loc prin doua metode: fie prin aplicatia BT Pay, daca ai inrolat cardul in serviciul 3D Secure, unde autorizarea se face cu ajutorul amprentei, recunoasterii faciale sau codului de securizare al telefonului, fie prin autentificare cu doua parole – una dinamica, primita prin SMS de la banca, si una statica, setata de tine.

In ambele cazuri, BANCA Transilvania recomanda sa verifici cu atentie suma si numele comerciantului afisate in notificare sau SMS. In final, toate limitarile privind tranzactiile – plata la POS, plati online, retrageri de numerar de la bancomat sau numarul total de operatiuni – pot fi personalizate prin aplicatiile bancare sau cu ajutorul echipei Call Center (0264 308 028).

Poti stabili atat limite pe tipuri de operatiuni, cat si intervale de timp pentru care acestea sa se aplice, astfel incat tu sa ai control absolut asupra modului in care cardul sau telefonul tau realizeaza plati. Cu aceste sfaturi practice de la Banca Transilvania, securitatea banilor tai devine o prioritate accesibila oricarui utilizator.

This post was last modified on mai 26, 2025, 1:33 PM 13:33

Disqus Comments Loading...