X

Raportul Meteorologic ANM cu VREMEA in Romania in Baza Prognozei Meteo pentru 30 de Zile

Raportul meteorologic ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, cu vremea in Romania in baza pognozei pentru 30 de zile, ne aduce informatii oferite de catre Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durata (ECMWF).

ANM spune ca raportul a fost elaborat folosindu-se estimarile meteorologice pentru urmatoarele patru saptamani, calculand abaterile medii saptamanale ale temperaturii aerului si ale cantitatilor de precipitatii raportat la perioada de referinta 2005–2024. ANM subliniaza ca fenomenele meteorologice extreme cu durata scurta nu intra in aria de acoperire a acestui produs.

In prima saptamana (07.07–14.07), ANM anticipeaza ca valorile termice vor fi usor mai ridicate decat cele obisnuite in regiunile sudice, in timp ce restul teritoriului va inregistra temperaturi apropiate de normele climatologice. Regimul pluviometric va depasi valorile normale in vest, nord, nord-est si centrul tarii, iar in extremitatea de sud-vest se estimeaza un usor deficit de precipitatii, in timp ce restul zonelor va avea precipitatii apropiate de media multianuala.

Pentru intervalul 14.07–21.07, ANM prognozeaza temperaturi medii peste normal la nivel national, cu un accent deosebit in sud-vest. In ceea ce priveste cantitatile de precipitatii, acestea vor fi apropiate de valorile normale in sud-est, dar deficitare in restul teritoriului, indeosebi in vest, nord si centru.

Saptamana 21.07–28.07 aduce, conform ANM, un nou val de temperaturi medii usor peste cele specifice perioadei in toate regiunile, cele mai semnificative abateri asteptandu-se in vest si sud. In acelasi timp, regimul pluviometric se va mentine deficitar in vest, nord si centru, iar in celelalte zone cantitatile de precipitatii vor fi apropiate de normal.

In ultima saptamana analizata (28.07–04.08), ANM anticipeaza ca mediile termice vor fi peste cele specifice pentru aceasta perioada in intreaga tara, cu valori maxime in sud-vest. Precipitatiile vor avea un caracter general deficitar, mai ales in zonele montane, afectand, cel mai probabil, agricultura si resursele de apa din regiuni.

ANM recomanda monitorizarea permanenta a prognozelor actualizate si consultarea site-ului oficial pentru detalii privind evolutia reala a conditiilor meteorologice.

This post was last modified on iul. 4, 2025, 8:55 AM 08:55

Disqus Comments Loading...