Rovio: Konsolspil er ved at dø

CEO-ul Rovio a declarat recent in cadrul unei konference dedicate dezvoltatorilor de jocuri pentru platforme mobile ca jocurile pentru console sunt “pe moarte”. El sustine ideea ca jocurile pentru console sunt mult prea scumpe iar clientii vor prefera sa achizitioneze jocuri pentru terminale mobile iar cu adaptoare precum cel recent lansat de Apple ar putea transpune jocul pe ecranul unui televizor exact ca si in cazul unei console. Desigur ca jocurile pentru terminale mobile sunt mult mult mai simple decat cele dezvoltate pentru console insa de aici vine si pretul mult mai mic iar CEO-ul Rovio sustine ca in momentul de fata consumatorii se orienteaza catre jocuri ieftine pentru platforme mobile.

At a panel moderated by Venture Beat, Vesterbacka continued his thread of mobile games being an exciting place, full of innovation, which is something tough to argue against. However, Vesterbacka went on to declare that console games are “dying” and the idea of paying $50 for a game is going the way of the dodo.

E interesant punctul de vedere al presedintelui companiei care a facut unul dintre cele mai “de succes” jocuri, din istorie, pentru terminale mobile. In ultima vreme se vorbeste din ce in ce mai des despre moartea consolelor si invazia platformelor mobile care ar putea face exact acelasi lucru pentru bani mai putini. Personal cred ca foarte multe persoane vor renunta la console si la jocurile de 50 – 100$ in favoarea unor dispozitive mobile cu jocuri mult mai ieftine si mai simple. Gamerii inraiti vor ramane la dispozitivele clasice, restul vor migra si din pacate gamerii inraiti nu reprezinta majoritatea.