Samsung Galaxy S II og batteriautonomi

Samsung Galaxy S II este primul rival adevarat al terminalului iPhone 4, defapt rival e putin spus pentru ca din punct de vedere hardware este peste terminalul celor de la Apple. Cei de la GSMArena au facut cateva teste pentru a stabili care este autonomia bateriei noului smartphone lansat recent de catre Samsung iar in cele ce urmeaza voi detalia descoperirile lor. Ei au facut o serie de teste insa cel mai important din punctul meu de vedere este textul mixt, adica un test in care au folosit terminalul pentru diverse task-uri pentru a vedea cat tine bateria. Iata pentru ce l-au folosit ei si cat a tinut bateria :

  • 90 minute – rulat clipuri video/filme;
  • 2 ore de ascultat muzica;
  • 40 minute de apeluri voce;
  • 30 minute de navigare prin GPS;
  • 30 minute de utilizare a UI-ului;
  • 10 minute de browsing pe internet;
  • 10 minute de inregistrat clipuri video si facut poze
  • 20 minute de jucat Angry Birds

Timp total : 350 de minute, adica 5 ore si 50 de minute.

Samsung Galaxy S II are un ecran de 4.3 inch care e responsabil pentru aproape jumatate din consumul de energie, are un chip dual-core si o baterie de 1650 mAh, cu 250 mAh mai mult decat cea a iPhone-ului. Autonomia sa in folosirea de zi cu zi mi se pare putin cam slaba in comparatie cu iPhone 4 care rezista la fel de mult sau poate mai mult daca nu folosim notificarile Push. In testele de navigare pe web Samsung Galaxy S II a rezistat doar 4 ore indiferent de browserul folosit insa iPhone 4 rezista pana la 7 ore de navigare constanta, conform testelor facute tot de gsmarena. In ceea ce priveste redarea clipurilor video, Samsung Galaxy S II atinge 8 ore de autonomie, indeajuns de mult incat sa va uitati la cateva episoade ale serialelor favorite.

Dupa testele celor de la gsmarena, Samsung Galaxy S II nu pare chiar atat de impresionant in ceea ce priveste autonomia bateriei insa astept sa vad si alte teste de acest gen.

47 KOMMENTARER

  1. pai si mie mi se pare ca tocmai ca este impartial, poate putin peste aceasta valoare in favoarea lui sg II

    pentru aparatorii patriei android si samsung, eu chiar nu inteleg, aici intri daca doresti, daca iti place articolul sau articolele, ai o optiune, close tab sau ce optiune are browserul… acest site este dupa cum vad dedicat idevice-urilor adica terminalelor lansate de apple, este normal sa se vb ceva mai mult in favoarea lor, desi nu se intampla asta si zaone este cat se poate de impartial si tine cont de statistici si teste reale… nu vad ca aici sa se duca o campanie de denigrare a terminalelor ce folosesc android, decat printre userii care sunt destul de limitati sau pur si simplu subiectivi si superficiali, iar acelasi lucru il fac si utilizatorii de android care comenteaza, deci balanta este destul de echilibrata.

  2. Nu ar trebui sa existe nici o balanta, nimic de genul asta. Concurenta se face pe piata, in produsele oferite si pretul oferit. Nu exista nici o concurenta in lansat idei si opinii, asta poate face oricine din fata unui monitor cu o tastatura. Mie ceea ce spune de fiecare data Zaone mi se pare la obiect, nu bate campii asa cum am vazut prin alte parti pe web. Ideea este ca site-ul ii apartine, nu va costa nimic sa dati cateva click-uri si cui ii convine, bine, cui nu, stim ca exista si persoane ca voi. Eu unul consider ca totdeauna se vor gasi persoane carora sa le placa iPhone, altora Nokia, altora Samsung, si asa mai departe. Lista e lunga si fiecare poate alege ce isi doreste. Scrie si mare sus pentru cine poate nu a observat “COMUNITATEA PASIONATILOR DE iDEVICES”. Exista si comunitatea Samsung si a celorlaltor marci de pe piata.
    Ca sa imi impartasesc si eu parerea despre autonomia bateriei, intreb atat: Daca pe aceste ecrane de ultima generatie cu dimensiuni asa cum doresc unii dintre voi de 4 inch sau aproximativ, bateria nu poate duce foarte mult, display-ul consumand prea multa energie, de ce le-ati dori in viitoarele iDevice-uri? Am mai spus si in alte commenturi si o repet: tehnologia nu inseamna numai sa introduci intr-un aparat, de orice natura ar fi el, ultimele aparitii de ecrane, procesoare, capacitati de stocare, camere si altele, ci inseamna si sa le asiguri “hrana” de care au nevoie si evacuarea caldurii ce rezulta din activitatea lor. De aici si problemele din topicurile anterioare cu supraincalzirea, bateria care da rateuri si altele. Este ca si in viata reala: degeaba stai in lux daca mananci iaurt cu paine si te duci la buda la hipermarket (doar o gluma).
    Alle de bedste!

  3. @Alex: Sa stii ca ei prin ecranele astea noi incearca sa scada si consumul de energie. Acum Samsung nu a prea reusit din ce vad eu acolo. Autonomia e marginal mai buna decat la SGS desi bateria este cu 10% mai mare, La iPhone 4 s-a simtit autonomia mai buna iar la iPad 2 nici nu cred ca se putea scoate o autonomie mai buna decat este acum.

  4. Iphone 4 navigheaza pe net 7 ore, really? Deja o dam in basme. Ca sa nu vorbim de faptul ca din octombrie de cand am iphone-ul si pana acum s-a cam dus bateria si nu prea mai tine nici jumate ca noua si NU se poate schimba decat pe o gramada de bani! Era o melodie de la La Familia < Vorbe…

  5. Ok. Am si eu un off-topic: E numai problema iPhone-ului meu 4 sau si la voi butonul de DEBLOCARE/INCHIDERE a capatat un mic joc si zangane putin? Nu este enervant, dar sa nu se agraveze. I s-a mai slabit cuiva in timp? Multumesc!
    Alle de bedste!

  6. Un articol ce nu își are rostul pentru ca din ” întuneric ” ies androizii are oricum au trojani :)!! ASA ca statzi linistiti ;)! Galaxy s2 e un galaxy mai gras dar prost in orice ;)! iPhone 4 nu are rival si nu va avea !!

  7. Momentan,cu telefonul asta,samsung au ridicat standardul,cel putin la nivel de hardware.Pana apare iPhone 5, se mai pot schimba multe.
    Si totusi,7 ore de browsing????
    Ps: sunt utilizator Apple,dar pot gandi si in afara…marului!

  8. Si pe deasupra iPhone 4 este cel mai rezistent telefon ever care l-am avut.
    Testat de fimiu care are 2 ani, zi de zi busit de masa, tocul usii si aruncat pe podea.
    Nu exagerez cu nimic, totl este real.

  9. Dode, nu “care l-am avut” ci “PE care l-am avut”. Intra lumea p’aici, isi face o parere gresita si zice ca e manelisti posesorii de iphone.

  10. @alex: si la mine are butonu un mic joc… nu stiu de la ce da asa ii el poate raman fara si mai am un prieten la care la fel ii face… nu stiu care ii vrajeala

  11. Domnule avocat dute cumparati un bumper ca sa ai semnal si un cooler ca sa nu te friga la degete super telefonul tau …..ce bullshituri puteti sa vb oameni buni

  12. @Cucubau
    N-ai dreptate. In primul rand, bateria nu costa o groaza de bani, comparativ cu valoarea de piata a telefonului (este aprox. 100 ron) si se schimba in 3 minute dupa ceas, lucrat curat si elegant (crede-ma, cu asta ma ocup). Fata de iPhone 2g (lipita) sau 3g & 3gs (ultimul lucru la care ajungi) la i4 e parfum. In ceea ce priveste autonomia, personal sunt incantat maxim: dupa 8 luni de utilizare zilnica, iata cifrele din secunda asta: 5h 25min utilizare efectiva, 20h standby si mai am 33%, in conditiile in care am push mail pe 3 adrese, wifi+3g non-stop activate, o gramada de notificatii (tango, viber, etc) si vorbesc binisor. Nu folosesc deloc bluetooth. Tel nu este jailbreak-uit.
    La celalalt i4 pe vodafone (nu am plan de date) am “scos” 6h 14min usage cu 9 zile 7 h standby !!! (nu sariti pe mine, am screenshot cu dovada, nemanarit in photoshop 🙂 ) si mai aveam 1%.
    La fel, 3g+wifi. Ce-i drept, vorbesc mult mai putin pe el. Totusi, cred ca detin un mic record 🙂
    Asa ca… Conteaza mult si felul in care intretii bateria. Eu sunt maniac, recunosc, nu incarc decat aproape de 0 si intotdeauna pana la full (pe cat posibil, numai din priza – si nu ma joc la el in timpul asta). Conteaza? Sa-mi spuneti voi 😉

  13. @ Cosmin

    Pretul real al unei baterii pentru iPhone 4 = 9 $ item + 6 $ shipping = 15 $ = 43.45 Lei. Am luat eu si stiu despre ce vorbesc. La service era in jur de 200 lei + montaj, si pe okazii era 120-130 lei. Unii s-au facut mari afaceristi peste noapte.

  14. ce blog esuat.
    ori e dedicat apple si scrii doar de apple, ori il faci universal.
    momentan vad ca stai dupa toate zvonurile “rele” de la alte branduri si le publici imediat.
    am ramas cu tra.ume dupa ce am citit articolu la prezentarea sII

  15. Yep e esuat ca imi exprim parerea. Yep nu am voie sa scriu despre altceva in afara de Apple. Yep ar trebui sa imi inchid mintea. Grow up and open up.

  16. Mintea inchisa o ai tu cand imi spui sa scriu doar despre Apple. Mintea inchisa o ai tu cand nu ai citit ca eu consider SGS II peste iPhone 4 din punct de vedere hardware. Nu ai citit articolele in care laudam numarul de pre-comenzi din Japonia unde a depasit iPhone 4. Vii si acuzi aiurea, eu nu urasc nici un terminal, NU MA IMPRESIONEAZA AUTONOMIA SGS II din testul facut de gsmarena. Am scris cu caps ca sa inteleaga toata lumea ca din cate vad eu vine fiecare si arunca o pasarica fara sa gandeasca. Incep sa cred ca pentru unii nu e bine sa vorbesti despre toate.

  17. deci chiar nu inteleg. tre sa nu ai ce face rau sa stai sa poluezi o pagina intreaga ca tie nu iti place in ce fel isi face bloggerul treaba. fa-ti frate siteul tau si scrie ce vrei tu in el. e atat de usor sa critici, dar atat de greu sa faci ceva constructiv.

  18. @iChaz
    Ai dreptate, si eu sunt convins de asta. Cei de la Gsmnet o au la 80 ron acum (a fost 100) si spun ca este originala. Din cate stiu, Apple nu ofera piese de origine decat service-urilor proprii precum si celor autorizate. Din pacate, in Romania o afacere, daca nu aduce minim ban pe ban, nu este considerata afacere. Pacaleala e regula de baza, de aceea trebuie sa navigam printr-o jungla de tzepari. De cand ma stiu in service IT, n-am visat vreodata la procentul asta. Pentru asta se pare ca trebuia sa ma fac “comerciant” 😉

  19. Droc ciprian blogul dedicat iphone si apple fati tu unul samsug S

    Ps Pe blog bmw nu se comenteaza ww ciocu mic

  20. buna,,
    “off topic”>>nu inteleg de ce unii se uita la negrul sub unghie.nu poate omu sa scrie ceva despre altceva in afara de ideviceuri si unii frustrati sar pe el,,hmm
    @zaoane,,scrie tot asa in continuare,,am avut iphone 3gs .l-am vandut,,,si sunt in in cautare de telefon android
    citesc zi de zi forumul chiar daca nu mai am idevice
    gasesc info faine,,,
    en god dag
    p,s>>scuze de of topic (nu mai suport frustrarile unora)

  21. Eu incerc sa va prezint si informatii “din partea cealalta”, cum arata restul dispozitivelor, cum functioneaza, ce functii au plus parerea mea despre ele. Va deranjeaza sa va spun parerea mea despre alte dispozitive? Imi pare rau dar consider ca e bine de stiut ce contin si celelalte dispozitive, ce functii au si iOS nu are, ce as vrea eu sa vad in iOS de la ele, ce ar trebui sa implementeze Apple, etc.

  22. De ce se misca touch-ul capacitiv atat de crappy (trebuie sa dai de cate doua ori o comanda, trebuie sa insisti la scroll, etc – asa se vede in filmulet cel putin) la toate androidele (inclusiv la galaxy s 2 sau cum naiba se mai cheama si wanabe-ul asta). Imi aminteste de primele touch-uri rezistive (cu betigas) cu os win ce. Grow-up faster android, au trecut 10 ani de-atunci

  23. Nu inteleg de ce va macina ca zone a scris si despre alte telefoane, e foarte bine asa, mai stim si noi concurenta, vedem cine mai copiaza pe iphone, care e mai puternic, va ofticati ca a iesit un telefon mai bun ca iphone ? Va taiati gatu daca in metrou vei sta mandru pe i4 si scoate unu sgs 2 si va spart ? E foarte buna concurenta… Tocmai apple va scoate i5 si rupe pe genunghi orice galaxy super mega extra giga tera amoled. E foarte bine asa.

  24. Bogdane dai Drumu gogule in alta parte :)! Nu imi spune tu mie de bumper sau de încălzirea telefonului ca de faci de rahat cel Putin in fatza mea ! Vezi thu gogule , telefonul meu iPhone 4 neverlocked nu are nevoie de ce insiri tu acolo pentru ca merge super fără sa pice semnalul sau sa se încălzească !
    Ps : Nu sunt Apple fan boy ;), dar nici Androizii nu ii suport care se iau De ceva bun 🙂