Vídeo: Así funciona la tableta OLPC XO 100 de 3.0 dólares

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AyIUmkc0IYw[/youtube]

  Les dije el otro día que el proyecto OLPC (una computadora portátil por niño) lanzará una tableta de 100 dólares para niños de países en desarrollo. Luego les presenté las imágenes de un concepto bastante antiguo que lamentablemente no se materializó en el producto. Lo ves En el clip de arriba, la tableta OLPC XO 3.0 es mucho más gruesa de lo esperado inicialmente, todavía viene equipada con una pantalla de 8 pulgadas con una resolución de 1024 x 768, se puede cargar con un panel solar y girando una manivela, pero. Tiene un sistema de funcionamiento bastante rudimentario.

   OLPC XO 3.0 es una tablet barata, buena para un niño que toma contacto por primera vez con la tecnología, pero por ahora no podemos hablar de más que eso.

14 COMENTARIOII

  1. Acum, dupa ce fiicamea a intrat in contact cu iPad 2, nu cred ca i-ar place. Dar ideea e interesanta. Cred ca mi-ar face placere sa o testez un pic sa vad ce mai stie. 😉

  2. pff, revin vremurile ‘manivelei’ nu cred ca ar fi incantat un copil sa roteasca chestia aia 6 minute sa aibe autonomie o ora…

  3. E super naspa… Macar daca panoul acela solar era inclus in corpul tabletei si acoperit cu un plastic rezistent…

  4. “tableta de 100$ destinata copiilor din tarile aflate in curs de dezvoltare”

    ce nu intelegeti de aici? nu are pretentia sa fie varful tehnologiei si nici sa fie ipad killer. e pentru amaratul ala din somalia.

  5. e foarte interesanta tableta pentru pretul ei . Singura chestie NASPA e acea chestie care o rotesti ca sa o incarci. OK ca idee e buna pentru mediu insa nu imi place ca e prea mare. Era mai fain sa fi fost incorporat in spate in fel de panou dala sa rotesti exact ca la telefoanele de demult . Bagi degetu si rotesti 6 minute, si ca sa aiba si panou , aia era ca un fel de usita care o deschideai si se intorcea pe partea cealalta si acoperea partea frontala (ecranu) … si era mai putin spatiu si mai practic

  6. lol …e totusi 100 de $, nu e pt amaratul ala din somalia ,,poate poate pt amaratii din romanica….aia din somalia nu au bani de medicamente , mor pe capete….(tbc)

  7. Cu manivela aia… Te bucuri ca ai baterie si ca poti folosi tableta…nu sa ramai fara baterie cand iti e lumea mai draga.

  8. E o tableta pentru copii, zaone… Normal ca e rudimentar sistemul de operare. Alminteri ii facem pe toti programatori de la 8 ani.

  9. Nu sunt de acord cu unele dintre comentariile de mai sus. In primul rand, arata-i unui copil dintr-o tara subdezvoltata androidul, ca se va uita la el din toate partile si nu va sti ce sa-i faca, mai ales ca majoritatea nu stiu nici sa scrie sau sa citeasca, daramite sa stie cum sa-l foloseasca. De limba engleza nici nu mai vorbesc. In al doilea rand, sunt curios cum alimentezi tu tableta aia de 350 RON cu android, daca nu ai curent electric. Am dubii ca peste tot in tarile subdezvoltate oamenii sunt racordati la reteaua electrica. Tableta in sine nu este scumpa, ceea ce face ca pretul sa creasca este celula fotoelectrica si “manivela” (de fapt este un dinam). Oricum, cand ai o tableta cu bateria pe 0, ai prefera sa ai o manivela la care sa invarti ca sa o mai poti folosi o ora. Asa ca, nu mai comentati degeaba. Tableta este dedicata unui anumit tip de utilizatori.

  10. Aiurea , ce proiect ni s-a prezentat , si ce tableta e in realitate , era mult mult prea frumos acel design ca sa fie real …
    sincer la 100$ gasesti tablete cu tonele, cel putin in hypermarketuri sunt o gramada.

  11. E foarte buna tableta asta cu manivela , pentru un european e greu de inteles asta , am fost 3 ani in Africa si va pot povesti multe lucruri dureroase . 95% dintre copii africani nu au curent electric , deci un adaptor de retea este inutil . Panoul solar este binevenit, ca si manivela de la dinul de electricitare . De internet nu se poate pomeni , am vazut undeva la o organizatie internationala , cum sunt inginer de telecomunicatii ,m-am interesat cat costa : abonament internet prin satelit in banda KU, 128kbps download si 16kbps upload . Plata se facea o singura data la inceput de an , era in jur de 2000 usd iar banii erau stransi de organizatii caritabile din Europa . Insa abia mergea sa scrii pe yahoo , era groaznic . Invatatorul dintr-un sat era un individ mai citit , care aduna copiii din sat si incepea sa le povesteasca despre cunostintele sale . Scoala era de fapt o camera facuta de sateni din nuiele si chirpici , tabla nici nu stiau ce e aia , invatatorul desena din cand in cand cu nuielusa pe pardoseala de nisip din clasa cateva desene . Cand ploua. , toti fugeau rapid acasa , prin acoperisul de nuiele se vedea cerul . Iar cand un parinte avea nevoie de copil , venea la scoala ca sa isi ia copilul , ca sa recupereze capra casei , care a fugit prea departe de casa respectiva . O astfel de tableta , oricat de primitiva ar fi ea. , ar fi binevenita in orice astfel de “sali de clase” . Cu numai 38 de ani speranta de viata , africanii au alte preocupari , cea mai prioritara fiind supravietuirea si grija zilei de maine . Tablete de 100 de usd au fost gandite cred pentru astfel de oameni necajiti . Asa ca parerea mea umila e ca gestul unei tablete cu dinam sau panou solar este unul deosebit , e f. Clar ca nu e pt . Europa sau America de nord.